-

7'DEN 70'E KIYASIYA YARIŞTILAR (izle):

...

Geçmiş yıllarda da düzenlenen ve ileriki yıllarda uluslararası hale getirilmesi amaçlanan Karasu Kum Maratonu’nun 2021 Etabı’na katılım ve ilgi bir kez daha fazla oldu. Bin 500 metre, iki bin beş yüz metre ve beş bin metre olmak üzere üç parkurdan oluşan maratona yüze yakın sporcu katıldı.

Maratonda küçükler, yıldızlar, gençler, büyükler ve veteranlar kategorilerinde kıyasıya bir yarış ortaya koyan sporcular, başlangıçtan varış noktasına kadar atv araçları eskortluğunda ve tatilcilerin alkışları arasında ulaştı.

KARASU’YA DEĞER KATIYOR

Karasu Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kemal Ataç, “Kum Maratonu, Karasu’ya büyük değer katıyor. Bu yıl yerel olarak yaptığımız organizasyonu, Karasu’da marka haline getirip uluslararası boyuta ulaştırmayı amaçlıyoruz. Katılımdan memnunuz” dedi.

Organizasyona Bursa’dan katılan nişanlı koşucular İsmet Özler ve Arife Emre, “Böyle bir organizasyona davet edilmekten çok memnunuz. İlk kez Karasu’da koşacağız. Türkiye’nin tek kum maratonunda olmak çok heyecan verici” ifadelerini kullandı.

EN YAŞLI ve EN GENÇ KOŞUCU

Maraton’un en yaşlı sporcularından 65 yaşındaki Dursun Yılmaz, “Geçen yıl da koşmuştum. 21 yıldır koşu sporuyla meşgulüm. İzmir’de yaşıyorum ama Karasuluyum. Balkan şampiyonluğu ve Avrasya koşusunda derecelerim var. Karasu’yu seviyorum ve herkesi koşmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Organizasyonun en küçük sporcusu 11 yaşındaki Zeynep Cansel Celep ise “Çok heyecanlıyım. Önemli olan yarışı tamamlamak. Dereceye girmek önemli değil” diyerek yaşıtlarına örnek oldu. Maraton sonunda dereceye giren sporculara ödül ve madalyaları Sahil Park’ta düzenlenen törenle verildi.