-

ÖZEL RÖPORTAJ

Karasuspor, 25 Ocak günü başladığı çalışmalarını 9 Haziran oynayacağı ilk Bölgesel Amatör Lig (BAL) maçıyla taçlandırmaya hazırlanıyor. Aradan geçen dört buçuk aylık süreci, ilk kez konuşan Kulüp Başkanı Yüksel Mazlum, Başkan Yardımcısı Emre Filizfidanoğlu ve Teknik Direktir Serdar Ergelen ile tecrübeli futbolcular değerlendirdi.

KARASUSPOR'UN DÖRT BUÇUK AYLIK BAL SERÜVENİ (izle):

...

- BAL, 9 Haziran Çarşamba günü ilk maç ile başlayacak. Ligin başlamasına sayılı zaman kala hazırlıklar ne durumda?

Karasuspor Kulüp Başkanı Yüksel Mazlum: 25 Ocak günü sahaya indik ve çalışmalarımıza başladık. Zor bir başlangıç oldu ama aradan geçek dört buçuk ay gibi bir sürede toparlandık. Takımın genel durumu iyi. Genç oyunculardan kurulu bir ekibiz. Çarşamba günü Hendekspor ile oynayarak BAL’a “Merhaba” diyeceğiz. Takıma güveniyoruz ve ligde umutluyuz.

- Bölgesel Amatör Lig’de (BAL)’da genç bir kadro avantaj mıdır yoksa dezavantaj mı?

Yüksel Mazlum: Elbette riskleri var ama aksine avantajları da var. Kısa bir lig oynayacağız. Bu da bize tecrübe olacak. Biz kondisyon olarak orta yaşlı oyunculara göre daha aktif bir kondisyona sahip kadroyla sahaya çıkacağız.

- Karasuspor, yapılan hazırlık maçlarını, BAL öncesi eksikleri görmek ve tamamlamak adına belirleyici bir unsur olarak değerlendirebildi mi?

Yüksel Mazlum: Güçlü takımlarla hazırlık maçları oynadık. Başa baş bir mücadele ortaya koyduk. Bu maçlar birebir belirleyici unsur olmasa da eksikleri gidermek adına önemli maçlardı. Biz bu maçları avantaja çevirebildik.

- BAL’a taraftar gücünden eksik başlamak Karasuspor’un sahadaki mücadelesini nasıl etkileyecek?

Yüksel Mazlum: Sakarya’nın en güçlü taraftarına sahibiz. Bu taraftardan mahrum başlamak da bizim için oldukça üzücü. Bu da bir dezavantaj. 12.adamımızdan eksik sahaya çıkacağız. Ama onların desteğini her zaman arkamızda hissedeceğiz.

- Karasuspor, sadece rakipleriyle mücadele etmiyor. “Kahraman bakkal, süpermarkete karşı” havası dışarıdan görülüyor. Kulüp olarak karşılaştığınız zorluklar neler?

Yüksel Mazlum: Her kulüpte olduğu gibi başta maddi olmak üzere bazı sıkıntılarımız var. Fakat “İnsanlar destek vermiyor” diye değerlendiremeyiz. Herkesin maddi yorgunluğu var. Herkes maddi ve manevi ne verebiliyorsa destek olmaya çalışıyor.

Pahalı ve masrafları yüksek bir ligdeyiz. Rakiplerimizin bütçesi bizim çok üzerimizde. Elbette desteğe çok ihtiyacımız var. Destek vermeyene de serzenişte bulunamayız. Zaten kimsenin kulübe bir borcu da yok.

- “Bu imkansızlıklar içerisinde neden BAL’a katıldılar, katılmak zorundalar mıydı?” şeklinde eleştiriler yapıldı. Karasuspor, BAL’a katılmalı mıydı? Bu eleştirilere nasıl yanıt verilecek?

Yüksel Mazlum: Evet, bu lige katılmayabilirdik. Hem paramız yok hem de neden katılıyoruz? Bu soru sorulabilir. Ama buna kendi başımıza biz karar veremeyiz. Karasuspor, 66 yıllık bir kulüp. Kulübü ayakta tutmak için gelmişiz. Takımı ligden çekmek bizim yetki alanımız değil. Bu kulübe emek vermiş büyüklerimizin de rızasını alarak BAL’a katıldık.

- Futbol okulu ve altyapı, Karasuspor’a uzun ve kısa vadede neler katıyor?

Yüksel Mazlum: İlçenin ortak yorumu her zaman “Altyapı olmazsa olmaz” yönündedir. Şu an pandemiden dolayı oynayamasa da gelişim liginde 120 lisanslı oyuncumuz var. 13 yaşından 19 yaşına kadar 7 takımın da 7 lisanslı hocası var. Sezonu, Ağustos ayından sonra başlayacak ve yaklaşık 70-80 maç yapacak.

Haziran ayının 15’inde de futbol okulu açılacak. Futbol okulumuzda da 300-350 öğrenci eğitim görecek. Karasu Belediyesi de 32 Evler Sahası’nın kısmi kullanımını futbol okuluna verecek. 5-12 yaş arası çocuklarımız da bu okulda futbol eğitimi alacak.

Futbol okulundan para alınmasına tepki gösteriliyor. Çocuklarımıza eğitim veren beş hocaya maaş ödeniyor. Sezonluk maaşları da 120 bin lira civarı tutuyor. Gençlerimizin Sakarya’ya ulaşımı, yemek giderleri, çalışma masrafları, malzemeleri de ciddi bir bütçe. Kulüp olarak temin etmemiz zor. Futbol okulu geliriyle bu masrafları karşılıyoruz.

Futbol okullarımızdan 10-11-12 yaş gruplarından 24 tane elit oyuncu çıkarttık. Bu oyuncular gelişim ligine katılacak ve en alttan geliyorlar. 4-5 yıl sonra Karasuspor A takımı, dışarıdan futbolcu almaya ihtiyaç duymayan bir kulüp olacak. Altyapı ve futbol okuluna bu nedenle çok önem veriyoruz.

- Karasu’nun marka takımı Karasuspor’a yeteri kadar sahip çıkılmadığı doğru mu? 50’ye yakın kontenjanı bulunan yönetime katılacak isimlerin 15’i geçmemesinin nedeni nedir?

Karasuspor Kulübü Başkan Yardımcısı Emre Filizfidanoğlu: Karasuspor bir marka. Yönetim olarak bazı durumları aşamıyoruz. Yönetimler ve başkanlar değişir. Ama İsimleri eleştirileceğine sahip çıkılsa bu sıkıntıyla karşılaşmayız. Hep eleştiri hep muhalefet, Karasuspor’a zarar veriyor. Bu da yönetime girmek isteyenlerin önünü kesiyor.

- Karasu’nun ileri gelen isimlerine ve Karasuspor taraftarına bir mesajınız var mı?

Emre Filizfidanoğlu: Karasu’nun büyükleri, Karasuspor’u hiçbir zaman kapıdan geri çevirmedi. Destek veren herkese teşekkürü bir borç biliyoruz. Taraftarımız bizim en büyük gücümüz. Taraftarımız, bize inanıyor ve güveniyor. BAL’da taraftarımızdan eksik sahaya çıkmak bizim için zor olacak.

- Takımın genel durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Kadroda takviyeye ihtiyaç var mı?

Emre Filizfidanoğlu: Takımımızda son durum çok iyi. Yaş ortalamamızın düşük olmasını bir avantaj olarak görüyoruz. Genç ve dinamik bir kadroyuz. Oynayacağımız 4-5 maçla tecrübe kazanacağız ve Ağustos ayından sonra bazı ilavelerle iyi bir oyun sahaya koymaya devam edeceğiz. Ama yaş ortalamamızı yükseltmeden devam etmeyi hedefliyoruz. Genç oyuncularımıza sahip çıksak yeterli olur.

- BAL başlamadan eleştiriler de var beklentiler de var… Sahada bu eleştiri ve beklentilere nasıl yanıt vereceksiniz?

Karasuspor Teknik Direktörü Serdar Ergelen: Sistemi, doğal olarak ilk etap hazırlık maçlarında sahaya koyamadık. Takım, oynadıkça sistemi oturttu ve beklentilerimize cevap verdi. Genç ve dinamik bir takımız. Takımı, oynamasını istediğimiz şekle ve oynatabileceğimiz şekle göre bir sistemle sahaya çıkartacağız. Son maçlarda başarılı da olduk. Sistemi sahaya yansıtabilen ve ne oynadığını bilen bir takım olacağız. Rakiplerimiz tecrübeli oyunculardan oluşuyor. Saygı duyuyoruz. Her zaman dediğimiz gibi kimse Karasuspor’u kolay lokma görmesin.

- Karasuspor’un genç kadrosunda sizi bile şaşırtan sürpriz yetenekler göze çarpıyor mu?

Serdar Ergelen: Oyun planımız isme dayalı değil sisteme dayalı bir plan olacak. Ama sistem içerisinde hiç beklemediğiniz bir oyuncu bile dikkat çekebilecek. Bireysel yeteneklerini kullanabilecek oyuncularımız elbette var. Maçlar başladığında herkes bu oyuncularımızı ve sistem içerisindeki oyunu görecek.

- 12.adam olan büyük Karasuspor taraftarına bir mesajınız ve çağrınız var mı?

Serdar Ergelen: Bizim taraftarımız son derece müthiş. 15 yıl profesyonel futbol oynadım. Karasuspor’daki tribünü bu tecrübeyle değerlendirdiğimde bambaşka bir havaya sahip olduğunu görüyorum. Konsantre olduklarında sahadaki oyuna bile katkı sağlayan bir taraftarımız var.

Dışarıda ve içeride iyi organize olmuş bir taraftar grubu Karasuspor için her zaman 3 puandır. Taraftarın desteği, bize katkı sağlarken tribündeki gerginlik de takımın moralini düşürüyor. 12.adamımız olan taraftarımıza da büyük iş düşüyor. Varlıklarını hissetmemiz bile yeter.

- Karasuspor, sahadan BAL’a bakıcı nasıl? Hedefleriniz neler?

Karasuspor’un stoper oyuncusu Ruhi Kaan İskender: BAL’a maç maç bakıyoruz, bir tür turnuva gibi görüyoruz. Genç bir kadroyla geç başladık. Yönetimimiz ve sahip çıkanımız yoktu. Ama şu an çok iyi duruma geldik. Elimizden geleni fazlasıyla yapacağız.

- Uzun yıllardır Karasuspor’da olan bir futbolcu olarak bu sezon birlik ve beraberlik nasıl? Hedefiniz nedir?

Karasuspor’un santrafor oyuncusu Semih Bayrak: Lige başladıysak, futbolcusundan, yönetimine, taraftarından Karasu halkına kadar herkesin bir payı var. TFF ücretini toplayarak yatırdık ve lige katıldık. Karasu’nun gençleri olarak taşın altına elimizi koyduk. Artık ciddi meblağlar harcanmayacak ve Karasu’nun öz evlatlarıyla, altyapıdan gelen genç arkadaşlarımızla yolumuzda başarı sağlayacağız. Birlik ve beraberliğimiz en üst seviyede. 1955’ten beri her lige şampiyonluk hedefiyle girdik. Rakip de 11 kişi, biz de 11 kişiyiz. Kimsenin Karasuspor’dan bir üstünlüğü yok.

- Altyapıdan gelen oyuncular olarak Karasu’nun gençlerine ve futbol sevdalılarına ne gibi önerileriniz var?

Karasuspor’un orta saha oyuncusu Bedirhan Kartal: Karasuspor’un altyapısından A takımına kadar gelmek büyük gurur verici. Abilerimizin bize olan katkıları da bir fırsat. İlçemizin gençlerine de ısrarla tavsiye ediyoruz.

Karasuspor’un kanat oyuncusu Berkhan Kartal: Karasuspor ve futbol, bize çok şey kattı. Tüm gençleri ve çocukları da futbol okulumuza davet ediyoruz. Takım olarak, bir röportajla tesadüfen ortaya çıkan bir takım olarak bize nasıl sahip çıkıldıysa biz de alt yapıdan gelen kardeşlerimize sahip çıkacağız.

ÖZEL RÖPORTAJ - Bu haber KarasuHaberleri.com’un özgün haber içeriğidir. Haber metni veya haber görselini başka bir kaynakta görürseniz çalınmış demektir. Bu tür kopyala yapıştır kaynaklara itibar etmeyiniz. Emek hırsızlığına göz yummayınız.