-

Karasu Gençlik, Sanat ve Spor Kulübü Derneği (KARGENÇ), üç ülke ile gerçekleştirdiği #SafeSPORTevent projesinin final toplantısını için Bulgaristan’da yaptı. Ayrıca KARGENÇ ekibi, uluslararası “Stratejik yeniden düşünme: yeni NATO'nun stratejik konsepti ve AB'nin stratejik pusulası” konferansına da katıldı.

KARGENÇ Başkanı Ersel Aydın, “#SafeSPORTevent, spor etkinliklerine katılan sporcuları, yetkilileri ve taraftarları, yarışma koşullarının belirli güvenlik protokolleri tarafından ele alınması gereken, onları sağlık ve güvenlik tehlikelerinden korumayı amaçlayan Erasmus+ ortak finansmanlı bir girişimdir” dedi.

Projenin Bosna Hersek, Bulgaristan ve Yunanistan ile birlikte Türkiye’de aynı zamanda çıktılar alınarak Avrupa’da olumlu bir değişim sağladığını belirten Ersel Aydın, “#SafeSPORTevent, Bulgarian Sports Development Association BULSPORT koordinesinde Bosna-Hersek’ten BRAVO, Türkiye’den KARGENÇ CLUB, Yunanistan’dan ΑΕΤΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ve Bulgaristan’dan Sofia Security Forum işbirliği ile yürütülmekte” diye konuştu.