Geniş katılım

 

12 Temmuz’da Karasu Bilardo Salonu’nda 107 sporcunun katılımıyla başlayan turnuvanın 16 Temmuz’da oynanan karşılaşmalarında yarı finale kalan isimler Birol Uymaz, Savaş Bulut, Ömer Karakurt ve Mehmet Aksoy oldu. Ortalamalara göre yapılan yarı final eşleşmelerinde Birol Uymaz ve Ömer Karakurt masaya çıkarken, Savaş Bulut ile Mehmet Aksoy bir kez daha yarı finalde karşı karşıya geldiler. Bu karşılaşmalarda rakiplerine üstünlük sağlayan Birol Uymaz ile Mehmet Aksoy, final oynamaya hak kazandılar. Final maçını ise Birol Uymaz, rakibine karşı 14 ıstaka vuruşu, 4.024 ortalama ile kazanarak turnuva şampiyonluğuna ulaştı. Mehmet Aksoy’un ikinci olduğu şampiyonada Savaş Bulut ile Ömer Karakurt ise üçüncülüğü paylaştılar.

 

Ödül alanlar

 

Dereceye giren sporculardan Birol Uymaz 1.’lik ödülünü Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu adına Karasu Belediye Başkan Yardımcısı Murat Çelik’ten aldı. Turnuvanın 2.’si olan sporcusu Mehmet Aksoy Kupasını Karasu Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Kemal Ataç’tan aldı. 3.’lük derecesini elde eden sporculardan Savaş Bulut kupasını iş adamı ve Karasuspor Kulüp Başkanı Hasan Özkan’dan alırken, Ömer Karakurt ise kupasını iş adamı Yunus Şentürk’ten aldı.

 

 

"Sporcunun destekçisiyiz"

 

Karasu Belediye Başkan Yardımcısı Murat Çelik, turnuva sonrasında yapmış olduğu açıklamalarda şu ifadelere yer verdi: “Belediye Başkanımız Sayın Mehmet İspiroğlu öncülüğünde, ilçemizde spor anlamında her geçen gün olumlu şekilde ilerliyoruz. Vatandaşlarımızın farklı spor dallarıyla uğraşmaları bizleri de olumlu yönde etkiliyor. Bizler, Karasu Belediyesi olarak Başkanımız Sayın Mehmet İspiroğlu’ndan aldığımız talimatlar doğrultusunda her zaman, sporun her alanına destek olmak için imkânlarımız doğrultusunda tüm hizmetlerimizi sergiliyoruz. İlçemizde Türkiye geneli olarak ilki düzenlenen bilardo turnuvasında, başta İşletme sahibi Gökhan İspiroğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

Sporseverlere teşekkür

 

Turnuva organizasyon komite sorumlusu ve işletme sahibi Gökhan İspiroğlu; “İlçemize Uluslararası bir bilardo salonunu kazandırmanın heyecanını yaşıyoruz. Türkiye geneli ilk turnuvamızı düzenledik. Türkiye Bilardo Milli Takımı sporcularının da aralarında yer aldığı 107 sporcumuzu ilçemizde ağladık. Belediye Başkanımız Sayın Mehmet İspiroğlu başta olmak üzere bizlerden desteklerini esirgemeyen tüm sporseverlere teşekkürlerimi sunarım” dedi.