-

Sakaryaspor yönetimi, bugün düzenlediği basın toplantısı ile kulübün mali tablosunu açıkladı. Başkan Cevat Ekşi, eski futbolcu borcunu 3 Milyon 650 bin TL olarak açıkladı. Transferin açılma sürecinde eski futbolcu borçlarına 1 Milyon 979 bin TL ödendi. Eski futbolcu borçlarından 1 Milyon 671 bin TL kaldığını ve bu borçların devre arasında transfere engel dosya olabileceği belirtildi. Sakaryaspor’un piyasaya olan borcu ise hacizlik dosyalarla birlikte 1 Milyon 571 bin TL olarak açıklandı.

TAKIMIN MALİYETİ

Sakaryaspor Yönetimi 1.5 aylık görev sürelerinde toplam 12 Milyon 81 bin TL ödeme yaptı. Takıma peşinat olarak 6 Milyon 274 bin TL’lik ödeme yapıldı. Başkan Ekşi takımın bu sezonki maliyetini ise şu cümlelerle açıkladı:

“Hem iç transfer, hem dış transfer olmak üzere 15 Milyon 906 bin TL’lik takım kurduk. Teknik heyetle birlikte toplam 7 Milyon 535 bin TL ödedik. Futbolculara ödemelerin yüzde 50’si yapıldı. Konya maçının galibiyet primleri ödendi. Artık maçbaşı ödemesi yapacağız”

VERGİ VE SGK BORCU

“Vergi taksitlerine geliyorum. Sakaryaspor geçen sene transferi açtı. Ne yapılandırılmamış ne de TFF'ya hiç borç yoktu. Pandemiden dolayı. Vergi Dairesine 8 milyon 776 bin lira yapılandırılmış borçtur bu. 1 milyon 567 bin lira borçtan 8 aydan beri ödenmeye taksitler var. TFF, 'transfer için 'Vergi ve SGK'dan borcu yoktur' kağıdı istedi. 600 bin lira ödemek kaydıyla 1 milyonu yapılandırma yapılabileceğini söyledi. Sayın Ali İhsan Yavuz devreye girdi. 600 bin lirayı ödemek kaydıyla 1 milyon lirayı yapılandırdık. Sonra SGK'ya geçtik. 8 ay geçtiği için yapılandırma bozulacaktı. 155 bin 560 lira para yatırdık. Biz sadece SGK taksidini ödedik ve bu şekilde bıraktık. SGK'dan da yapılandırma onayı aldık”

PİYASA BORCU

“Piyasa borcuna geçiyorum. İsmail Gürses'in döneminden gelen 1 milyon 575 bin lira borç var. Bunlarda hacizlik olanlar da var. Avukatlar Sakaryaspor'un tüm borçlarını çıkarıyor.”

DÜKKAN54

Sakaryaspor’un geliri olmadığına değinen Başkan Ekşi, “Biz geldikten sonra yönetime, Dükka54 2 yıllığına ihale ile verilmişti. Şu anda Dükkan54 ile alaklı hiçbir şeyimiz yok. Sakaryaspor armalı markalı kalem dahi satamıyoruz. Seyirci gelirimiz yok. Kantimizde bu sene verilmiş” dedi.

PERSONEL BORCU

“Personele olan borcumuz 144 bin 631 lira. Bizden önce işten ayrılan personellerin 204 bin 339 lira borcumuz var”