-

KARASUSPOR'DAN TABUTLU PROTESTO (izle):

...

Gerçekleştirilen iki kongre sonrası aday çıkmayınca kayyuma kalan ve kulübün Karasu Belediyesi’ne teslim edilmesi gündeme gelen Karasuspor’un ligden düşmesi ile taraftarlar Atatürk Bulvarı’nda protesto yürüyüşü gerçekleştirdi. Protesto boyunca Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı. İlçe Emniyet Müdürü Halil Akyol da bizzat ekiplerin başında yer aldı.

Atatürk anıtı önünde toplanan taraftar grubu ve futbolcular, Karasuspor taraftarları adına basın sözcüsü Mertcan Yılmaz tarafından okunan basın açıklamasının ardından bulvar boyunca tezahüratlar eşliğinde yürüyüş yaptı. Taraftarların sarı-kırmızı renklerle kaplanmış tabutu anıta bırakması ve “66 yıllık efsane, rezil oldu sizinle” yazılı pankart açması da dikkat çekti.

Yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Sevgili Karasulular; Bugün burada ilçemizin en önemli simgelerinden, şehir kültürümüzün çınarı Karasuspor için bir araya gelmiş durumundayız.

82 yıl öncesine dayanan geçmişiyle Karasuspor bu ilçenin en eski ve en etkili sivil toplum örgütü olmuştur. Böyle bir köklü geçmişi olan ve tabana yayılan bir gücü olan kulüp ilçemizde yoktur ve şanlı kulübümüz bugün tarihinin en zor dönemini yaşamaktadır. Sarı kırmızılı çınar, sahipsiz kalmış ve lige katılamamıştır. Karasu’nun özellikle hafta sonları en büyük etkinliği olan Karasuspor maçları artık bir yıl boyunca olmayacak, tribünler sessizliğe gömülecektir.

Bugün medeni ölçüler ve yasal kurallar içinde tepkimizi gösterdiğimiz yer Karasu Atatürk Bulvarı’dır. Sözlerimiz ise Karasu Belediyesi’nedir. Yol, su temizlik gibi spora katkı sunmak da kulübü desteklemek de belediyenin görevleri arasındadır. Belediyenin yasal bütçesi içinde de spora destek harcaması vardır. Yakın zamanda ilçemizin belediyesi sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada “İlçemizde spor sadece futbol değildir” demecine yer vermiştir. Peki bizler Karasulular olarak soruyoruz;

Futboldan sonra en büyük branş olarak bilinen basketbol takımı nerede? Hentbol takımı nerde ? spora destek vermek, 3-5 voleybol topuyla kapalı spor salonunda öğrencilere voleybol oynatmak mıdır? Bilinen üzere şu an da ilçe tarihinin Karasuspor’a karşı en duyarsız, futbola kapalı belediye yönetimi ile karşı karşıyayız. Bütün kamuoyu şunları bilmelidir:

Biz, kulübün defterleri belediyeye bıraktık. Bizim ve kulübümüzde daha önce futbolculuk ve yöneticilik yapmış büyüklerimize başkan tarafından randevu verilmemiştir. “Belki bizden hoşlanmıyorlar” diyerek “Kulübü siz alın, biz maçlara dahi gelmeyiz” dedik. Yine cevap alamadık. Yönetimi siz oluşturun dedik, yine olmadı. “Alın kulübü, başka birine verin” dedik yine olmadı. Belediye başkanı kulübümüze öyle bir duvar ördü ki hiçbir şey, hiç kimse fayda etmedi.

İlimizdeki Hendekspor, Serdivanspor ve Sapancaspor gibi takımların tamamı belediye desteklidir. Ülkemizde de bunun yüzlerce örneği sayılabilir. Biz lütuf, bağış istemiyoruz. Tüm ülkedeki yüzlerce belediyenin yaptığını istiyoruz. Bizim belediyemiz gibi ülkedeki her belediyenin maddi sorunları var. Destek olmanın yolu sadece kasadaki parayı vermek değildir. Sahip çıkmanın onlarca yolu vardır. Ama bu belediye alnına kara bir leke sürmeyi tercih etmiştir. Karasu Belediyesi’nin bugünkü yönetiminin, yaptığının ilçe tarihinde örneği yoktur ve bu vurdumduymazlık, bu ayıp onlara ileriki yıllar için yeter de artar bile…

Biz Dişçi Dursunların, Tuncay Püsküllerin, Sinyor Yaşarların, Atom abinin, Karabatak Şakir’in, Turan Aslan’ın, Kıvırcık Kaptan’ın ruhunun sızlamaması için buradayız. Bu şehrin en büyük markasını kimse yok edemez. Altın yere düşmekle değer kaybetmez. Son sözümüz şudur: Herkes gelir gider, Karasuspor kalır! Herkes yok olur, Karasuspor yok olmaz!”