2013 yılından beri Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından amatör spora dikkat çekmek amacı ile çeşitli sportif etkinlik, konferans ve seminerler yaparak Amatör Spor Haftası olarak kutlanmaya başlandığını söyleyen Ataç, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bu yıl Covid-19 nedeniyle haftayı istediğimiz gibi kutlayamıyoruz. Ancak yine de amatör sporun önemini bir kez daha vurgulamak istiyorum. İçerisinde bulunduğumuz dünya düzeninde sporun önemi arttı, sporun kitlelere ulaştırılması önem kazandı. Bunun için sporun yaygınlaştırılması, herkesin spora aktif katılımlarının sağlanması ve tüm halkın spor aktiviteleri ve organizasyonlara yönlendirilmesi zorunluluk haline geldi.

Biz de ilçemizde böyle sporcuların yetişmesini istiyorsak amatör spora önem vermeli ve her türlü onları desteklemeliyiz. Ayrıca yıl boyunca tesislerimizden yararlanmak isteyen halkımıza da kapılarımız her zaman açıktır. Bu bağlamda korona virüs tedbirleri kapsamında sportif çalışmalarımız en kısa sürede başlayacaktır. Şu an bunun hazırlıklarını yapıyoruz.

Ayrıca başta futbol olmak üzere değişik branşlarda ertelenen amatör müsabakaların da bir an önce başlatılmasını temenni ediyorum. En büyük temennimiz ise bu virüs illetinin ülkemiz ve dünya üzerinden kaybolup gitmesidir”