-

KARGENÇ (Karasu Gençlik, Sanat ve Spor Kulübü Derneği), uluslararası DU MOTION maratonunda görev alıyor. Erasmus+ Spor destekleri kapsamında 2 yıldır üzerinde çalışılan “Sporda gönüllülük modülü”nde finale geldik.

KARGENÇ Başkanı Ersel Aydın, “Hazırladığımız modül ve ulusal yarışmalarda gerçekleştirilen pilot uygulamalar sonucunda 9 spor gönüllüsü ile Hırvatistan’ın Dubrovnik şehrinde yapılacak olan uluslararası maratonda yerimizi alıyoruz” dedi.

“İki yıllık süreçte sporda gönüllülük eğitimi verdiğimiz toplam 40 spor gönüllüsü yerelde ve İstanbul Maratonu’nda görev aldı” diyen Aydın, “Gönüllüler arasından performansa göre yapılan seçim sonucunda seçilen 7 gönüllü ve 2 proje koordinatörü DU MOTION maratonuna katılmaya hak kazandı” şeklinde konuştu.

Ersel Aydın, “İlimizde spor gönüllülüğünün çok bilinmemesi veya yaygın olmaması projenin önemini daha da artırdı. Özellikle futbola gönül vermiş ömrünü sahalarda gençlere rehberlik ederek geçirmiş/geçiren birçok spor gönüllüsünü de bu proje ile anlamış olduk” ifadelerini kullandı.