KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Nevtan Angün’ün haberi

 

Karasu Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü öncülüğünde, Karasu Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleştirilecek olan kum maratonu için heyecan başladı. Geçmiş yıllarda düzenlenen ve uzun süre yapılmayan kum maratonu, 15 Ağustos Cumartesi günü Karasu sahilinde yapılacak.

 

Önümüzdeki yıllarda uluslararası olarak yapılması planlanan maratonun bu yıl prova niteliğinde olacağını belirten Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kemal Ataç, “Ülkemizde tek olması nedeniyle bu maraton, Karasu için oldukça önemli bir yere sahip” dedi.

 

BULUNMAZ TANITIM FIRSATI

 

Kum maratonunun önemine, “Karasu’nun ve sahilimizin tanıtımı için bulunmaz bir reklam, tanıtım fırsatı” diyerek dikkat çeken Ataç, 60 ile 100 metre ve 2,5 ile 5 kilometre olmak üzere kısa ve uzun mesafe koşularının yapılacağını belirtti.

 

Cumartesi günü saat 17:00’da başlayacak olan nefes kesen maraton, 5 bin metre için Küçükboğaz’dan, 2 bin 500 metre için 32 Evler’den ve kısa mesafeler için ise Sahilpark önünden başlayacak. Maraton, küçükler-yıldızlar, gençler-büyükler ve veteranlar-masterlar olmak üzere kategorilere ayrılacak.

 

KUM MARATONUNA AİT DETAYLAR: