Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) için artık karar zamanı geldi.

Sakarya’nın hangi ilçesine kurulacağı yönünde bekleyişine devam eden üniversite, ya da aylar öncesinden hangi ilçeye kurulduğu belirlenen üniversitenin artık netlik kazanmasına az kaldı.

Söğütlü, Ferizli ve Kaynarca sanayi açısından önemli olduğu her zaman vurgulandı. Bu ilçelerimi sanayileri ile gelişti. Kocaali ise Denizcilik Meslek Yüksekokulunun açılmasıyla gelişimini sağladı.

Bu durumda ise SUBÜ’in Karasu’da daha başarılı olacağı her zaman öngörülmüştü.

Üniversitenin Karasu’ya ne kazandıracaktırı her seferinde dillendiriyoruz, ancak tekrar yazmakta fayda var. Nede olsa bizler fazla önemsemiyor aklımızdan çıkartıyoruz.

Üniversite eğer Karasu’ya kurulursa ilçeye en az 20 ila 30 bin arasında öğrencinin gelmesi demektir.

Bu sizler için ne mi demek?

Aslında çok şey demek

Bu 20 ila 30 bin öğrenci Karasu’nun yaz kış ekonomik açıdan nefes alması anlamına gelir. İnşaat ve fındık arasında sıkışmış bir Karasu kabuğunu bu anlamda kırmış olur.

Tabii ki SUBÜ’i Karasu’ya bırakırlarsa.

Karasu bir kaptan aramıyor bir takım modeli arıyor. Her zaman neyden bahsettik? Birlik ve beraberlikten, ama bizler ne yaptık ve her zaman ne yapıyoruz? Siyaseti sırtımızdan atamadık, atamıyoruz da. Siyaset önemli mi tabii ki de önemli hatta ilk kural siyasi kimlik. Bu yüzden takım modeli ile hareket etmek her zaman kazandırır. Parti ayırt etmeksizin neden birlik olunmasın? Şu SUBÜ’i ilçemize kazandırın da bu ilçe sizden başka bir şey beklemez.

Ama önemli olan tabii ki de birlik olunabilmesidir.

O ilçe başkanı MHP’liymiş CHP’liymiş AK partiliymiş vs. vs. Biz bu kafayla gidersek ilçemize özel anaokulu kazandırmaya devam ederiz. Tabii ki küçümsemiyorum anaokulunu da ancak hiç büyük düşünmüyoruz.

Gidiyoruz istiyoruz. Yok deniyor moralimiz bozuluyor. Şu anda en büyük mücadelemiz bu olmalı SUBÜ olmalı. İlçemize kazandıracaklarının haddi hesabı yok. Lütfen farkına varalım. Bırakın şu siyasi çekişmeleri artık. Bu ilçe sizden sizlerden bu üniversiteyi bekliyor. Gösterin bu hafta birliğinizi ve beraberliğinizi.

Hayal ettirmeyin bu üniversiteyi.

STK’lar, siyasi parti temsilcileri, bir zamanlar kent konseyimizin değerli üyeleri, belediye birimleri, kamu temsilcileri, oda başkanları, esnaf, vatandaş, öğrenci aklınıza kim geliyorsa herkes SUBÜ’i bekliyorlar.

Beklemek gerekmiyor birlik ve beraberlik olunması her zaman kazandırır.

Koyun elinizi şu taşın altına artık. Şimdi birlik olamayacaksak ne zaman olacağız? Bu fırsat ufak bir fırsat değil.

Biz basın olarak üniversitenin en uygun yeri Karasu olduğunun en iyi şekilde ortaya koyduk, koymaya da devam ediyoruz. Haydi, Karasu üniversitesini kazandır ilçene.

Bu birlik ve beraberlik de o varsa, bu varsa, şu varsa demedin gösterin herkese, örnek olun herkese.

Karasu’ya kazandırılmasını istiyoruz. Rektörlüğün ise bir zamanlar kuzeyde bir yer seçin arkasında oluruz dediğini basın yazdı.

Bunu bir tek Karasu basını yazmadı. Rektör yer seçin arkasında oluruz dediği öğrenildi şeklindeki haberler hemen hemen tüm basında yer almıştı.

Bu üniversite bizim için hayal değil gerçek olması gerekiyor. Tek temennimiz SUBÜ’i kazanmak. İnşallah başarırız ve bununla gurur duyarız.