Türkiye genelinde kira fiyatları açıklanan enflasyonun üzerinde artışlar yaşanmaya devam ediyor. Bazı bölgelerde ise sene başına göre fiyat farkı iki katından fazla olduğunu görüyoruz.

Yanlış hatırlamıyorsam 19.09.2021 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 76. Genel Kurulu’na katılmak üzere ABD’ye hareketi öncesi Atatürk Havalimanı’nda basın toplantısı düzenlemişti ve o basın toplantısında kira fiyatlarındaki astronomik artışlar ve öğrencilerin ev sıkıntısı da sorulmuştu.

Erdoğan’ın yanıtı şöyle: “Bizim işimiz zaten böyle bir adaletsizlik, böyle bir zulüm, böyle bir suiistimal varsa bunun sorumlusu olan bakan arkadaşlarım, bunları yakın takibe almak suretiyle bu zulmün önüne geçeceğiz” olmuştu.

İnsanlar evlerini kiraya verirken, evlerini satarken o kadar fahiş fiyat koyuyor ki üzerine ev mi alıyoruz? Uçak mı alıyoruz şaşıp kalıyor insan.

Evin içinde yaşanacak gibi değil adam o eve kiracı arıyor ve kirayı da 1500 diyor. Nerede vicdan? Nerede ahlak? Nerede adalet?

Bu zulmün önüne geçilmeli. Araştırılmalılar.

‘1000 lira olan konutu 3000 lira yaptılar’
'1500 lira olan konutu 4500 lira yaptılar'
‘2000 lira olan konutu 5000 lira yaptılar’

Bu insanlar asgari ücretle geçinen insanlar. Ki, askeri ücret almayanlar bile var. Bu adaletsizliğin, bu zulmün önüne bir an önce geçilmelidir.

Her daire sahibi kafasına göre kira artışı yapmamalıdır. Örneğin 2+1 50 yıllık daire ile 5 yıllık daire aynı fiyattan kiraya verilmemelidir. Aynı fiyattan satılmamalıdır.

Araştırılmıyor, soruşturulmuyorlar diye kimseyi de enayi yerine koymamalılar. Hafta sonu aynı olayı yaşadım. Bire bir aynı olay!

Evi görseniz ben buraya mı 1500 TL kira vereceğim ve bir dahaki sene de kira olacak 2000 bin? Öyle mi?

Kiracı ne yapacak?

Kiracı kara kara düşünüyor. Aldıkları aylıkların yarısı kiraya gidiyor. Bunun yanında doğalgaz, elektrik, su, mutfak gideri vs. eksikler bitmez.

Hangi yönden gelişiyoruz?

Sorgulamadığımız sürece böyle devam mı edecek?

Veyahut sorgulasak düzelir mi?

Benim tuzum kuru gelirim iyi diyenlere zaten hayat tozpembe mi? Hakkımızda her zaman hayırlısı diyorum. İnşallah bir gün siyaset, ekonomi, eğitim, ticaret konuşmak yerine hayatımızın huzurunu refahını konuşuruz.

Hayattan en büyük dileğim budur.

Hayırlı haftalar dilerim.