-

Kademeli normalleşmenin üçüncü etabı olarak 1 Temmuz Perşembe günü itibariyle hayata geçirilecek olan tedbirler ve kalkacak olan yasakların detayları İçişleri Bakanlığı’nca yayımlanan genelgeyle belli oldu.

SOKAĞA ÇIKMA ve SEYAHAT KISITLAMASI

- Son sokağa çıkma kısıtlaması, 30 Haziran Çarşamba günü akşam 22:00’da başlayacak ve Perşembe günü sabah 05:00’da sona erecek.

- 1 Temmuz Perşembe günü sabah saat 05:00 itibariyle de hafta içi ve hafta sonu olmak üzere tüm sokağa çıkma kısıtlamaları ve buna bağlı seyahat kısıtlamaları kaldırılacak.

KAPALI OLAN İŞYERLERİ

- Faaliyetlerine ara verilmiş olan tüm işletme ve işyerleri, 1 Temmuz Perşembe günü itibariyle yeniden faaliyet göstermeye başlayacak.

- Sinema salonları, 1 Temmuz Perşembe günü hizmet vermeye başlayacak. Bu kapsamda Karasu’da ise GKM Karasu Sinemaları, 2 Temmuz Cuma günü faaliyetine başlayacak.

- Yeme içme yerlerindeki masa başına oturma sayı kısıtlaması da kaldırılacak.

- Kahvehane ve kıraathane gibi işletmelerde 1 Temmuz Perşembe günü itibariyle kağıt, okey ve benzeri oyunların oynatılmasına izin verilecek.

- Tüm işyerleri, ruhsatlarının bağlı olduğu idari birimlerin belirlediği kapanma ve açma saatlerine göre hizmet verecek. İşletmelerin kapanma saati zorunluluğu ortadan kalkacak.

- Park, bahçe, kamp alanı, piknik alanı ve mesire alanı gibi alanlara ait kısıtlamalar kaldırılacak.

- Nargile salonu ve nargile kafelerin faaliyetlerine henüz izin verilemeyecek. Bu işletmeler kapalı olacak. Diğer işletmelerde ise nargile servisi yapılamayacak.

NİKAH ve DÜĞÜNLER

- Nikah ve düğün merasimlerinde yiyecek ve içecek ikramı yapılabilecek.

- Cemiyet ve merasimlerde saat 24:00’a kadar canlı müzik yapılabilecek.

- Fiziki mesafe kuralına uygun olmak şartıyla oyun, dans ve halay gösterileri yapılabilecek.

- Açık alan merasimlerinde kişi sınırlaması yapılmayacak.

- Köy düğünleri, sünnet, nişan ve kına etkinliklerine izin verilecek fakat sokak düğünlerine izin verilmeyecek.

TOPLU ULAŞIM ARAÇLARI

- 65 yaş üzeri ve 18 yaş altı vatandaşların şehir içi toplu taşıma araçlarının kullanımına yönelik kısıtlamalar kaldırılacak.

- Şehir içi ve şehirlerarası toplu taşıma araçlarında yolcu ve koltuk sınırlamasına son verilecek.

Bu haber KarasuHaberleri.com’un özgün haber içeriğidir. Haber metni veya haber görselini başka bir kaynakta görürseniz çalınmış demektir. Bu tür kopyala yapıştır kaynaklara itibar etmeyiniz. Emek hırsızlığına göz yummayınız.