KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Esra Angün'ün haberi


Türkiye genelinde vatandaşların tedbirsiz tutum ve davranışları nedeniyle vaka sayısında artış görülmesi üzerine Cumhurbaşkanlığı tarafından valiliklere verilen yasak ve sınırlama için 20 ilde 65 yaş üzeri vatandaşlara kısıtlama geri getirildi.

 

Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre son zamanlarda vaka sayılarında gözle görülür artışın yaşanması üzerine Ankara, Kastamonu, Kütahya, Eskişehir, Erzincan, Ordu ve Bursa başta olmak üzere 20 ilde yeni tedbirlerle birlikte 65 yaş ve üzeri vatandaşlara sınırlama getirildi.

 

Bu illerde 65 yaş ve üzerine getirilen “dolaşım sınırlaması” kapsamında üst yaş grubu vatandaşların, düğün, nişan, nikâh(gelin ve damadın birinci derece yakınları hariç) sünnet gibi etkinliklere katılması; sinema, konser, tiyatro, gösteri merkezi gibi yerlere girişine de yasak getirildi.

 

Yasağın geri getirildiği illerde 65 yaş ve üzeri vatandaşların, ayrıca toplu taşıma kullanımı, semt pazarlarına girişi yasaklandı. Vaka sayısının günlük 30’un üzerinde olduğu Sakarya’da ise tedbirsiz davranışların devam etmesi halinde bu yasağın gündeme gelebileceği konuşuluyor.