-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sağlık kurulu tarafından hastalığın yayılmasını önleyici somut tedbirlerin hayata geçirilmesinin tavsiye edilmesi yönünde karar alındığını ifade etmesi sonrasında gözler 17 Kasım Salı günü gerçekleştirilecek olan bakanlar kurulu toplantısına çevrildi.

YENİ TEDBİRLER GELİYOR

Bakanlar kurulu toplantısında ara tatil dönemine giren okulların tatil sonrasındaki durumunun da toplantıda gündeme getirilmesi bekleniyor. Okulların açılıp açılmayacağı, toplantı sonrası netlik kazanacak.

Vaka sayılarının yeniden artmaya başlamasıyla birlikte restoranların hizmet saatleri, 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma kısıtlamasının genişletilmesi ile Covid-19 tedbirlerinin genişletilmesi konusunda açıklamaların toplantı sonrası yapılması gündemde.

SAKARYA DA YER ALIYOR

Vaka sayılarının artış olan iller arasında Sakarya da göze çarparken, İstanbul başta olmak üzere vaka sayısı fazla olan şehirlerde yeni tedbir genişletmeleri ve yasakların da alınması gündemde. Bakanlar kurulu toplantısında alınacak kararlar Sakarya’da da merakla bekleniyor.