KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Nevtan Angün’ün haberi

 

Ticaret Bakanlığı tarafından ikinci el motorlu kara taşıtlarının ticareti hakkındaki yönetmelikte yapılan değişiklikler Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girdi. Buna göre ikinci el araç ticareti yapanlara yeni yükümlülükler getirildi.

 

Artık yetki belgesine sahip olmayan kişiler yılda üç adetten fazla araç satamayacak. Yetki belgeli satıcılar ise ellerindeki araçları satarken, 8 yaşını geçmemiş ve 160 bin kilometrenin altındaki araçlar için ekspertiz raporu almaları gerekecek.

 

KİMSE KANDIRILMAYACAK

 

Yeni düzenleme ile ikinci el araç piyasasının hareketlenmesi ve vatandaşların mağduriyet yaşamadan güvenle araç satın alabilmesini sağlayacağı belirtildi. Yeni düzenlemede yüz kızartıcı suç işlemiş kişilerin yetki belgesi alamayacağı ifade edilirken düzenlemenin dolandırıcılara karşı vatandaşları koruyacağı da vurgulandı.

 

Ayrıca, insanların da güvenli bir ortamda, sürprizlere kapıyı kapayarak daha güvenli ticaret yapabilmesi, böylece vatandaşım kandırılmasının da önüne geçecek bir uygulama olacağı ifade edildi.

 

Ekspertize de bir standart getirildi. Hizmet yeterlilik belgesine sahip olan firmalardan, TSE hizmet belgesine sahip olan firmalardan belgelerini alarak, noterden bu belgelerle satış yapabilecekler.