-

Dört saat süren bakanlar kurulu toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayında yaptığı açıklamada Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan yeni kararları açıkladı. İşte Erdoğan’ın yeni tedbir ve yasaklarına yönelik yaptığı açıklamalar:

- Hafta sonları tedarik ve üretim zincirleri aksamayacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Hafta sonu saat 10.00 ile 20.00 saatleri arasında sokağa çıkılmasına izin verilecek.

- 65 yaş ve üzeri vatandaşlar için uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması 20 yaş altı gençler ve çocuklar için de uygulanacak.

- Ara tatilde olan okullardaki eğitim ve öğretim yıl sonuna kadar online olarak sürdürülecek.

- Yıl sonuna kadar sinema salonları kapalı tutulacak.

- Kahvehaneler, kıraathaneler, kır bahçeleri, internet kafeler, elektronik oyun salonları, bilardo salonları, lokal ve çay bahçeleri, halı sahalar ve nargile salonları, 20 Kasım Cuma günü saat 20:00 itibariyle geçici süreliğine faaliyetlerine son verecek.

- AVM’ler, marketler, restoranlar, berberler ve kuaförler gibi işletmeler çalışma süreleri saat 10.00 ile 20.00 arası olarak sınırlanacak.

- Restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme içme yerleri saat 10:00 ile 20:00 arası sadece paket servis ile gel-al hizmeti verebilecek şekilde açık kalacak. Uygulama, 20 Kasım Cuma günü saat 20:00 itibariyle uygulanmaya başlayacak.

- Tüm spor organizasyonları seyircisiz oynanmaya devam edecek.