Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim kalın, dünyayı sarsan ve Türkiye'yi de etkilemesi muhtemel Koronavirüs nedneiyle 16 Mart Pazartesi gününden itibaren ilkokul, ortaokul ve liselerin 1 hafta tatil edildiğini açıkladı. Kalın, 23 Mart'tan itibaren 1 hafta süreyle de uzaktan eğitimin devam edeceğini ve devlet tarafından online eğitim için altyapının oluşturulduğunu belirtti.

 

Son dakika haberine göre,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan kritik koronavirüs toplantısı sona erdi. 5 saat süren zirvenin ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklama yaptı. Kalın, "16 Mart tarihinden itibaren okullar tatil edilecek. Öğrenciler, 23 Mart'tan itibaren bir hafta süreyle evden internet ve televizyon kanalları üzerinden eğitimlerine devam edecekler" dedi. Üniversiteler de 3 hafta tatil edildi.

 

İbrahim Kalın, yaptığı açıklamalarda şu detaylara değindi:

 

16 MART İTİBARİYLE OKULLAR TATİL EDİLDİ

 

Bir dizi karar alındı. İlk,orta ve lisede okullar 16 Mart itibariyle 1 hafta tatil edildi. Öğrenciler, 23 Mart'tan itibaren bir hafta süreyle evden internet ve televizyon kanalları üzerinden eğitimlerine devam edecekler. Üniversiteler 3 haftalık tatil edilecek. Tatilin nasıl koordine edileceğini YÖK ayarlayacak.

 

SPOR MÜSABAKALARI NİSAN SONUNA KADAR SEYİRCİSİZ

 

Spor müsabakaları uzmanların yaptığı tavsiyeler çerçevesinde Nisan sonuna kadar seyircisiz oynanacak. Dünyadaki tabloya baktığınızda Türkiye'de alınan tedbirlerin etkili olduğunu görüyoruz. Bu süreci, el birliğiyle ne rehavete ne de paniğe kapılmadan, inşallah birlikte atlatma imkan ve kabiliyetine sahibiz. Kamu görevlilerinin yurt dışına çıkışı izne tabi olacaktır.