KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Nevtan Angün'ün haberi


 

İl ve ilçelerde oluşturulan seyahat izin belgesi kurullarında yaşanan yığılma, sosyal mesafenin ortadan kalkması ve piyasada sahte izin belgelerinin dolaşması üzerine İçişleri Bakanlığı önlem niteliğinde bir uygulamayı devreye soktu. Uygulama, 4 Mayıs Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak.

 

Bu uygulama ile Sakarya’dan çıkmak isteyen ya da Sakarya’ya gelmek isteyen vatandaşlar, seyahat izin belgelerini e-Devlet üzerinden bizzat başvurarak alabilecek. Başvuru sonuçları kişinin cep telefonuna kısa süre içerisinde gönderilecek. Ayrıca Alo 199 üzerinden de başvuru yapılabilecek.

 

e-Devlet Kapısı üzerinden seyahat izin belgesi başvurusu süreci 4 adımdan oluşuyor. e-Devlet Kapısı üzerinden başvuru (Başvuru bağlantısına BURAYA TIKLAYARAK ulaşabilirsiniz) Seyahat İzin Kurulu'na iletilecek ve Kurul tarafından değerlendirmeye alınacaktır.

 

Seyahat İzin Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonrasında başvuru sahiplerine “Başvurunuz kabul edilmiştir” veya “Başvurunuz ret edilmiştir” şeklinde SMS üzerinden bilgilendirme yapılacak. Başvurusu kabul edilen yolcular, otogarlarda oluşturulan başvuru masalarından T.C. kimlik numarası ile doğrulamaları yapıldıktan sonra kabul edilecek.

 

Onaylanan başvurular, emniyet ve jandarmanın sistemine de düşeceğinden vatandaşın ayrıca bir ıslak imzalı belge almasına da gerek kalmayacak. Yol kontrollerinde ve uygulamalarında ilgili kolluk personeli tarafından sorgulama yapıldığında sistemden vatandaşın seyahat izni görülebilecek.

 

e-Devlet üzerinden Seyahat İzin Belgesi Başvurusu yapmak için buraya tıklayın