Youtube kanalı olan ve benim de takip ettiğim Mesut Çevik, bir araştırma yapar. Ülkemizdeki gençlerin ailesine olan masrafını hesaplamak ister. Kabaca bir hesap yapmış. Ancak önemli değil 3 aşağı 5 yukarı çünkü cidden gençlerin mutluluktan veya başarıdan uzak olmasının sebebi ekonomi, vergiler gibi birçok sebeptir. Mesut Çevik videosunda gençler için, “Madem geleceğe umut ile bakmalarını istiyoruz. Neden onlardan ulaşım ücreti, KDV almaya devam ediyoruz. Kıytırık bir cep telefonu ve bir bilgisayardan yararlanacaklarsa vergilerini bir seferlik almayalım. Çok bir şeyimizin eksilmez.” diyor. Evet, mesela vergi olmamalı –en azından belli bir giderin altında olanlar için-, mesela gençliğe yönelik bazı şeylerde indirim hakkı olmalı ve bu hakkı ayda 3, 5 kez kullanabilmelidir. Devlet vergi almazsa sıkıntı olur diyenler olacaktır. Devlet, halk için biraz dişini sıkmalıdır. Eğer bu imkânlar sağlanırsa, zaten bu gibi konuları artık konuşmayız.

Avrupa bizi genç nüfusumuzdan dolayı kıskanıyordur belki evet ama gençler Avrupa’daki ülkelere gittikçe Avrupa kıskanmayı bırakıyor. Cüneyt Özdemir, Youtube kanalında GreenCard çıksa gider misiniz, diye bir anket yapmıştı ve 130 bin kişiden %83 evet oyu verdiler. Anketin altına yapılan yorumları okumanızı tavsiye ederim. Ülkemizde bu kadar genç varken neden bu fırsatı kullanmıyoruz. Neden başka ülkelerde yaşlanmalarını sağlıyoruz. Neden ülkede kalmaları için sebepleri saymak yerine neden ülkeden gitmek isteme sebeplerini saymıyoruz. Unutmayın ki ülkelerin kalkınmaları gençler ile olur. Umarım sadece Türkiye’deki gençler değil, Dünya’daki gençlerin hayali olacak kadar güzellikler olur.

Videoda 18 yaşlarında veya üstü olan gençler için konuşmaktadır. Videonun çok ayrıntısına girmeyeceğim çünkü zaten video adını paylaşacağım. Videoda telefon, bilgisayar, internet, cep harçlığı, ulaşım, eğlence gibi masraflar ile minimum bir fiyat çıkarmış. Ancak çok iyi niyetli davranmış çünkü masraflar hiç öyle değil. Sizin bildiklerinizi yazmak beni de yorar bu yüzden çok uzatmayayım. Videonun ismini ve videoya gelen yorumlardan birkaç tanesini sizin ile paylaşıyorum. Esen kalın.

Videonun ismi:

Mesut Çevik – TÜRKİYE’DE GENÇ OLMANIN AYLIK BEDELİ 720 TL (tıklayın)

Videoya ait bazı yorumlar:

madleopard, “Üniversite sınavına hazırlanırken kitap almakta güçlük çeken ciddi bir kitle var, sadece bu bile durumun vehametini ifade etmeye yeter.”

Emre, “Geçen bir yorum gördüm kurlar yüzünden çizgi roman hobimi bırakmak zorunda kaldım diye. Harbiden üzüldüm ya.”

timur, “abi eline sağlıkta psikolog masrafımızı unutmuşsun”

Fettah Asal, “15 yaşındayım ama 55 yaşında hissediyorum”

Mehmet Güneş, “23 yaşındayım kendimi ölü gibi hissediyorum. Hiçbir umudum yok...‼”