Karasu girişinde uzun yıllar dikili olan beton yığını, Karasu halkı tarafından değer gördü ki bu eşsiz anıta “ucube” adı verildi. Karasu, ucubeye alışmıştı, benimsemişti. Kabullenilmiş çaresizlik misali basiretsiz bir ihalenin, devlete atılmış bir kazık olan demiryolu inşaatının anıtı olarak bağrına basmıştı (!) Nihayetinde ise Karasu Belediyesi, mahkeme kararıyla bu ucubeyi yerinden söktü attı.

Gelin görün ki bu işe yaramaz ve utanç heykeli ucube, devleti zarara uğratmaktan sayıldı. Devede kulak bile olmayan maliyetiyle ucube, milyonlarca liraya devlete atılmış demiryolu ihalesinin dosyasına konuluverdi. Devleti 500 milyon lira (trilyon) zarara uğratan şaibeli bir ihalede ne hikmetse göze battı bizim sevimli ucube.

Buraya kadar yazdıklarımın hepsi elbette ironi taşıyan ve dalga geçme amaçlıydı. Ciddiye aldıysanız silin aklınızdan o sözleri. Karasu Belediyesi, Karasu’ya kocaman bir iyilik yaptı ve o beton yığınının söktü attı yerinden. Kazaya davetiye çıkartan, karayolunda bir örneğine rastlayamayacağınız saçma bir dikilitaştan ibaret kalmıştı.

MHP Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara da, harfi harfine desteklediğim bir açıklama yatı ve “usulsüz de olsa kamu yararına” dedi. Bu sözler, Sakarya il merkezli haber sitesini rahatsız etti ve eleştirildi. Pardon ama onları rahatsız eden nedir? Nedir onları bu kadar şaşırtan bilemedim ama Başkan Kara’ya açıklaması ve Karasu Belediyesi’ne de vurduğu kazma nedeniyle teşekkür ederiz.

ÖMER FARUK’A KUCAK DOLUSU TEŞEKKÜR

Karasu’nun yakışıklı ve enerjik erkek kuaförlerinden Yusuf Çavuş ağabeyimin oğlu Ömer Faruk Çavuş, bildiğiniz üzere Çok Güzel Hareketler Bunlar 2’de başarılı bir performans sergiliyor. Şehit Hasan keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden mezun Çavuş’u okul zamanından tanıyorum. O yıllarda da pek çok tiyatro ve piyeste de görev alıyor ve dikkat çekiyordu.

Pek çok kişinin bilmediği kocaman bir güzelliğe imza atıyor Ömer Faruk. Piyeslerinde sık sık Karasu’yu zikrediyor. Belki senaryoda belki doğaçlama… Birkaç örneğini biz cımbızla aldık ve Karasu Haberleri internet medyamızda yayımladık. Onlar da bizim denk geldiklerimiz.

Güzel yürekli Ömer Faruk Çavuş, şöhret sarhoşluğuna düşmemiş, gittiği yeri unutmamış ve şehrini, ilçesini elinden geldiğince duyurmak için her fırsatı fazlasıyla kullanmaya gayret ediyor. Önemsiz gibi görünebilir ama inanın büyük bir tanıtım yolu. Sosyal medyada ve fan hesaplarında Karasu diye başlıklar açılması da bunu gösteriyor. Bu güzel hareketin için sana kucak dolusu teşekkürler Ömer Faruk kardeşim.

(Yusuf abi, 1996’da da büyük ayıp etmişsin. Altı üstü küçük bir araba alacakmışsın. Şimdi gerçek araba alman lazım)