Karasu’da üretim tesisi kuran BMC fabrika alanında söküm çalışmaları başladı. Görkemli açılışların ardından büyük umutların ardından söküm işlemleri yapılıyor. Belki şuanda bitmişte olabilir.

Tesislerin temeli 3 yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katıldığı törenle atılmıştı. Açılışta yapılan konuşmalarda fabrikanın 2023 yılında 10 bin kişiye istihdam sağlayacağı belirtilmişti.

Evet sadece belirtilmişti.

BMC’nin Karasu İhsaniye’de 2 bin 200 dönümlük arazisinin üzerine kurulan tesisler şuanda teker teker sökülüyor.

www.karasuhaberleri.com internet medyasının imtiyaz sahibi Nevtan Angün hafta sonu sahada yaptığı çalışmalar doğrultusunda fabrikanın çelik konstrüksiyonlarına ait beton bloklar, vinçler yardımıyla sökülerek tırlara yükleniyor ardından tırlar, iki saat arayla yola çıkartılıyor. Toplam 112 adet tır ile beton blokların Ankara’ya taşınarak bir depoya teslim edileceği öğrenildi.

BMC teknoloji ve üretim üssünün, söküm çalışmalarıyla birlikte Karasu’dan ve Sakarya’dan vazgeçtiği de kesinleşmiş oldu.

O dönem BMC Yönetim Kurulu Üyesi olan Taha Yasin Öztürk; "2023 yılına kadar Üretim ve Teknoloji üssümüz tamamlandığında, tüm faaliyetlerin toplamında yaklaşık 10.000 kişilik bir istihdam sağlayacak ve ülkemiz ekonomisine yıllık 5 milyar USD katma değer üretecektir. Yıllık ihracat hedefimiz ise, yaklaşık 1 milyar USD seviyesinde olacaktır. Tesisimizin bugün temelini atacağımız birinci fazı, yaklaşık 100.000 metre karelik bölümünü kapsamaktadır. Çok yoğun bir çalışma ile 2019 yılı sonuna kadar tamamlanıp, 2020 yılı başında faaliyete geçecektir" demişti.

Neydi bu kadar şaşalı gösteriler.
Nerede verilen vaatler sözler?

O dev açılışta verilen sözler, vaatler hepsi internet sitelerinde duruyor.

2021 yılının haziran ayında ise BMC’nin Ethem Sancak ve Talip Öztürk'e ait yüzde 50,1’lik hissesi resmen Tosyalı Holding’e satıldı. BMC'yi devralan Tosyalı Holding ise ilk olarak Karasu'da firmaya tahsisli araziye yatırım yapmaktan vazgeçti.

Binlerce işçinin umutlarını söküp gittiler.

Ne olacak o arazi?
Seneler boyu bomboş bir şekilde duracak mı?
Kibar holding gibi BMC’nin de arazi yeri seneler boyu kenarda durur.

Karasu zaten sesini çıkartmıyor.

Karasu’ya gelecek olan tüm yatırımların önü bu şekilde kesiliyor. Gerçek yatırımcı çekmek yerine bunlara tolerans sağlandığı takdirde böyle yola devam edilir.

Karasu turizm ilçesi mi? Sanayi ilçesi mi? Tarım ilçesi mi biz önce buna karar verelim.