İlişkilerden, zevkten, keyiften, aşktan, paradan ve güzellikten sorumlu olan Venüs 15 Aralık’a kadar duyguların en derini olan Akrepte seyrine devam edecek. Aynı zamanda İkizler burcundaki tutulmayla birlikte ilişkilerde dedikodular, söylentiler, çekişmeler olabilir.

Akrep, tutkuludur ve çok derin sever. Sevdiği kişiden de aynı derinliği bekler ve bulamadığında güvensizlik ve kıskançlık enerjisi devreye girer. Aslında kendi içindeki şeytanıyla bir savaşa girmek gibidir. Sürekli bir ses kimseye güvenmemesi gerektiği söyler durur. Onu yendiğinde ise ancak huzur bulacaktır.

Akrep Venüs’te der ki; sadece beni sev.. Beni benim istediğim gibi benim istediğim şekilde sev der. Ve sürekli olarak bir kontrol etme durumu içindedir. Sadakat sınamak için devamlı olarak sevgiyi kişiyi test eder.

Türkiye’deki kadınların yaşadığı baskıyı, kıskançlığı aşırı sahiplenme durumunu ve hatta kadın cinayetlerini en güzel Güneşinin Akrep olması açıklar. Çünkü bu konum maalesef ya benimsin ya kara toprağın dedirten bir enerjidir. Bu derece sahip olma isteği, gözü kara sevmek, bir türlü güvenememek, sevildiğinden emin olamamak Akrep’in gölge yanlarıdır.

Kova çağına giriyor olmakla beraber bu etkilerin azalmasına niyet ediyorum ve sevginin özgür halini kabul ediyorum.

Akrep’in gözü kara dedik ya sizin için hiç düşünmeden ölüme gider. Akrep dostunuz varsa kolay kolay sırtınız yere gelmez. Astrolojide su grubundan olduğu için maddeye değil duyguya önem verir.

Cinsel enerjiyi, doğumu, ölümü ve ölüm ötesini anlatır. Ayni zamanda metafizik konular, bilinmeyen, gölgede kalan ve halk arasında korkulan tüm efsunlu dediğimiz konuları Akrep burcu anlatır. En nihayetinde değişim dönüşüm bir olayın bitmesi başkasının başlaması demektir.

Yaklaşık 1 ay boyunca ilişkilerde dönüşüm zamanı olacak gibi görünüyor. Eğer ilişkini bitirme noktasına geldi ve uzatmaları oynuyorsanız, bu dönemde bir ayrılık yasamanız mümkün. Ama bitmesini değil de mevcut ilişkiyi şifalandırıp dönüştürmek istiyorsanız onun içende çok uygun zamanlar. Akrep bize değişim ve dönüşümü en güzel şekilde hissettirecektir.

Bu 25 günlük süreçte özellikle gönül işlerinde ya hep ya hiç durumu yaratmaktan uzak duralım. İntikam duygusu, güç tutkusu baskın olabilir, geçici bir etki olduğunu unutmayalım.

Not: Bu yazı Akrep burçları için değildir. Her burç için genel etkilerdir.