937 parçası Türkiye'de üretilen F35'lerimizi vermiyorlar,

F35'lerimiz yerine cumhurbaşkanının istediği F16'ları da vermiyorlar,

Arkadaş bari yatırdığımız 1,5 milyar doları geri verin diyoruz onu da vermiyorlar.

ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya, İtalya, Hollanda, Norveç, Danimarka ile birlikte Türkiye'nin ortak şekilde finanse ettiği programdan da çıkarıldık. Üstünde bayrağımızın yer aldığı uçağın programından dışlandık.

Bunları ABD'den alamadığımız gibi Rusya'dan aldığımız S-400 füzelerini de kullanmamıza izin vermiyorlar. Ne İsa'ya yaranabildik ne Musa'ya. Dünyada aramızın iyi olduğu doğru dürüst bir ülke kalmadı. Katar hariç yüzümüze bakan yok. Bu ülke bu durumlara düşmeyi hak etmiyor.

Böylesine müthiş bir dış politika daha önce görmemiştik! Maalesef ülke sınırları dışına çıktığımızda ne kredi bulabiliyoruz, ne müttefik diyorduk. Bu duruma hayıflanırken iş artık parasını ödediğimiz uçağı alamama noktasına geldi. Tarih bir kez daha gösterdi ki güçten düşmeyeceksin. Düştün mü affetmiyorlar. Osmanlı da en son parasını ödediği silahları, gemileri alamıyordu, o da parasını bile geri alamadı.

Ne ülkenin durumu ne cumhurbaşkanının sağlık durumu iyi gözükmüyor. Ekranda uyuyor, promterdan konuşuyor, yürümekte zorlanıyor. Sağlık durumuyla ilgili halka gerçeklerin şeffaflıkla açıklanması gerekiyor. Bir hastalığı varsa nerede tedavisi mümkünse bu hizmet alınmalı. Dinlenecekse üç beş ay dinlensin ülke şu durumdan daha kötü olmaz merak etmeyin.

Uluslararası imajımızı bir an önce düzeltmemiz gerekiyor. Üst düzey diplomatlara ihtiyacımız var. Bu işler bakara makara diyen insanlarla yürümez, yürümüyor da. Dış ilişkilerimizi istikrarlı stratejilerle sağlam bir zemine oturtmalıyız. Ülkemizin rotası bir kişinin ruh haline göre her gün başka bir yöne savrulmamalı.