Kullanıcılarına ait kişisel bilgilerde ilgili kurallarını güncelleyen iletişim uygulaması Whatsapp, Şubat ayından itibaren aynı sosyal iletişim ağı içindeki Facebook şirketleriyle, kullanıcılarına ait daha fazla özel bilgi paylaşabilecek.

Kurallar gereğince WhatsApp kullanıcılarının iletişim verileri, cep telefonu bilgileri, IP adresleri ve iletişim kurma biçimleri konusundaki bilgilerin Facebook şirketler grubuyla paylaşılmasına onay vermesi gerekiyor.

WhatsApp daha önce otomatik olarak uygulamaya giriş bilgileri, grup bilgileri ve profil fotolarını, ayrıca telefon, iletişim ve konum bilgilerini sakladığını açıklamıştı.

WhatsApp, blog paylaşımlarında Facebook ile veri paylaşımının içeriğin kişiye göre şekillendirilmesi ve örneğin o kişinin ilgileneceği reklamların görünmesi, ayrıca Facebook üzerinden alışverişte ödeme yaptıkları hesabı WhatsApp'ta da kullanabilmek gibi faydaları olacağını söyleyerek yeni kurallarını savundu.

8 Şubat'ta yürürlüğe girecek olan yeni kuralları kabul etmek istemeyenler ise iletişim platformunu kullanamayacaklar.

Bu sözleşmeyi kabul etmek istemeyenler ise alternatif uygulamalara yöneldi. Signal, Telegram ve Bip buradan kaçan müşterilerin adresi oldu.

İşin aslına gelirsek bu işler zaten gizliden yapılıyordu. Özel yaşamın gizliliği ayağına senelerdir bu şirketlere davalar açtılar sonunda da böyle bir onaya gidildi. Hani arkadaşınla pizza mı yesek diye konuştuğun an karşına sürekli pizza reklamları çıkmaya başlıyor ya işte o mesele. Zaten telefonuna sim kartını taktığın an takip edilip dinlenebiliyorsun. Bu çağ böyle bundan kaçış yok.

İşin bir de komik tarafı var. Yahu arkadaşlar facebook senin arkadaşınla özel konuşmalarını reklam haricinde ne yapabilir ki yani ne yapacak :) Yâda sizin bu kadar korkacak neyiniz olabilir ki yahu. Bir heves buda on güne sessizce WhatsApp'a döner herkes. Bir ihtimal de Facebook grubu bu kararı geri aldım der gizliden yapmaya devam eder eski sistem. Bizimde içimiz rahatlar Zuckerberg bizim halısaha grubumuzda yaptığımız goygoy muhabbetini ele geçiremeyecek diye :)