Geçtiğimiz hafta sonu Karasu’da meydana gelen olay ile ilgili fazla bir açıklama yapmayı düşünmüyorum çünkü bu olayın herhangi bir açıklaması yoktur.

Karasulu genç kardeşlerimize yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum. Esnaflık bu olmamalı. Kin besleyip, takip edip daha sonrasında ise öldüresiye bir insana vurmak esnaflık olamaz.

Kaybetmiş olduğumuz insanlığımızı geri kazanmamız gerekmektedir. 100, 200, 300, 400 vs. 5 bin, 10 bin TL için bu genç kardeşlerimize saldırı düzenleniyorsa burada önce insanlığımızı sorgulamamız gerek.

Bunun daha fazla bir açıklaması olamaz. Kesinlikle yakışmadı.

Karasu kimsenin babasının at çiftliği olmadığının da altını çizmek isterim. Biz güzel olaylarla ilgili anılmak istiyoruz. Leke sürmeyin artık ilçemize.

İnanıyoruz ki gereken ne ise gerekli merciler tarafından o yapılır.

Tekrardan çok geçmiş olsun. Dilerim ki bu tarz olaylarla bir daha karşılaşmayız.

DERS ALALIM

Hafta içi değerli büyüğüm Kızılay Şube Başkanımız Âdem Ekşi whatsapp grubumuzda değerli Kızılay gönüllüleri ile küçük bir yazı paylaştı.

Yazı aynen şu şekilde idi;

"Bir gün bir öğretmen tahtaya şöyle yazdı:

9x1 = 7

9x2 = 18

9x3 = 27

9x4 = 36

9x5 = 45

9x6 = 54

9x7 = 63

9x8 = 72

9x9 = 81

9x10 = 90

Yazmayı bitirip sınıfa döndüğünde bütün sınıf ilk sırada yapmış olduğu hata yüzünden kendisine gülmekteydi. Herkesin sessiz olmasını bekledi, sonra da ekledi: "İlk işlemi bilerek ve özellikle hatalı yazdım. Sizin hatanız olmadan önce dünyanın size nasıl davranacağını göstermek için!

KİMSE dokuz kez doğru cevabı yazdığım için beni övmedi, KİMSE beni tebrik etmedi ama HERKES yapmış olduğum tek HATA nedeniyle beni yargıladı ve bana güldü.

İşte ders bu:

İnsanlar yaptığınız yüzlerce doğru şeyi anlamaz, takdir etmez! Ama yaptığınız tek bir hata sebebiyle sizi yargılar. Başarıları için insanlara değer vermeyi öğrenmeliyiz! Iskalamaktan çok isabet ettiren ve sonunda sadece BİR hatası ile yargılanan ve diğer DOKUZ doğrusu değerlendirilmeyen insanlar..."

Günümüzün en güzel özeti olmamış mı? Ders aldık mı? Almayız…!