Bir söz vardır, mutluyken söz verme, öfkeliyken KARAR verme. Öfkeliyken karar vermek, yangına değil körükle, benzinle gitmekten başka bir şey değildir. İlçemizde hafta sonu istenmeyen bir olay yaşandı ve devamında da büyüyen halk tepkisi, oluşan kamuoyu öfkesi…

Sabır konusunda her zaman “Peygamber Efendimiz hayatta olsa bu durum karşısında ne yapardı?” diyerek empati kurmaya çalışır ve mümkün olduğunca sabırlı olmaya çalışırım. Olamazsak da elimize benzini alır ve yangına koşarız. O kişi de yanmayı göze almıştır.

Yaşanan olayın vahametini kendi içerimizde göremiyoruz. Her daim ateş düştüğü yeri yakar ama dumanı, kokusu uzaklara gider. İl merkezli büyüm internet medyalarının sitesindeki yorumları okudum. Bilen de bilmeyen de Karasu’yu tekmelemiş. “Karasulu değiller mi normaldir, Karasu değil mi normaldir, Karasu esnafı hep böyle” diye sallamışlar, haberi okumadan.

Yaşanan olayı tasvip etmek mümkün değil. Savunmak ise hiç mümkün değil. Bir tarafın canı yandı, bir tarafın malı... Kefeye tabii ki konamaz, kıyaslanamaz. Ama Allah bu saatten sonra ilçemizin yardımcısı olsun.

Biz de münferit tepkimizi kendi içimizde gösterdik. Fakat basın olarak çocuklar haklı ya da esnaf haksız yorumunu yazma lüksümüz yok. Basın olanı verir. Zaten Karasu, öfkesini içinde yaşadı, sosyal medya ayağa kalktı. Münferit hesaplarda yazılanlar kalıyor ama basında yer alan her harf yayılıyor ve ihbar sayılıyor. Emniyetten detaylı bilgi alamadığımız için haberde yer vermedik. İhtiyaç da kalmadı zaten fısıltı gazetesi ve sosyal medya da yayıldı. İl basınında yazılan bilgilerin pek çoğu da kulaktan duyma. Bu da bilgi kirliliği oluşturdu.

Birey olarak her zaman sabır ve sağduyulu olmalıyız. Yaşanan acı olay hata üzerine hatalar konularak bu hale gelmiş bir tartışmanın boyutu. 50 lira için üç gencimiz hastanelik oldu, bir işletme kapandı. Ülkemizde hukuk ve kanun olduğunu, kolluk güçleri olduğunu unutmadan, kendi kanunumuzu sokakta uygulamadan sağduyulu olursak kimsenin canı yanmayacaktır. Yaşanan tartışmalar sonucunda da ilçe olarak sağduyulu olursak, Karasu’muza zarar vermemiş oluruz. Vereceğimiz tepkilerin dışarıda nasıl yankı bulduğunu tahmin edelim ve lütfen sağduyulu olalım. Hastanede tedavisi süren gençlerimize de acil şifalar diliyorum.