Çok sık rastlarız, “İnşaata girmek tehlikeli ve yasaktır” yazısını. Girmeyiz değil mi? Yakın zamanda görmeye başladık, “Bu binada Covid-19 vakası tespit edilmiştir ve dışarıdan ziyaretler yasaklanmıştır”. Girmeyiz değil mi? Kolluk kuvvetleri bant çeker ve “Olay yeri girilmez” yazar, girmeyiz…. Çünkü normal bir insanın aklı ve beyni, bizim için yazılan bu uyarılara uyar.

Ama bir de anormal kişiler vardır. Israrla uyarı, ikaz ve yasakları çiğnemek ister. Yasada açık arar gibi yasaklarda açık arar. Basının 40 kere yazdığı uyarı ve yasakları ne hikmetse duymamıştır bu anormal kişiler. Bilmeze yatarlar. Bir de yağ gibi üste çıkarlar. Bu kişiler sizin, yani kurallara uyan insanların hakkına girer ve kul hakkı yer haberi olmadan.

Bu hatadan kendisini döndürmeye çalışan polis memurlarına türlü türlü komik ve basit yalanlar söylerler hatta bağırarak çiğnediği yasağa rağmen haklı gösterirler kendilerini. Sonra da ceza kesen polis suçlu olur. Karasu’nun 64 bin vatandaşı anormal, her hafta sonu başını dışarı çıkartan 2-3 kişi normal öyle mi? 64 bin insan yasağa uyuyor, yüzlerce insan yürüyerek marketine gidiyor. Ama 2-3 sivri zeka ısrarla aracıyla hafta sonu çıkmayı tercih ediyor. Bir de yasak konusunda mantık arıyor, polise bağırıyor.

Özür dilemek, hata kabul etmek erdemdir. Ama bile bile, kasten yasakları ısrarla çiğneyip bir de üste çıkmak terbiyesizliktir. Hem bu topluma hem kurallara uyan 64 bin insana hem de devletin kurumuna, personeline… Sosyal medyada bu kişilere çanak tutan ve emniyet mensuplarına söylenen kişilerin de bu terbiyesizlerden ne yazık ki farkı yok. Bu terbiyesizlere sabırla sessiz kalmayı beceren polis memuru arkadaşları da tebrik etmek lazım.

KARASU, İLK 6’DA DEĞİL

Sakarya, yüksek riskli şehirler arasında ülke genelinde 6.sırada yer aldı. HES programından yoğunluk haritasına baktığımızda il merkezi kıpkırmızı… Karasu’nun yoğunluk haritasına baktığımızda bir nokta hariç ilçe merkezinde kırmızılık görünmüyor. Birkaç ay önce domates gibi kızaran Karasu’da bu harita büyük başarı.

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Selim Özdin ve Kaymakam Dr. Ahmet Naci Helvacı ile görüşmelerimizden edindiğimiz kanı şu ki: İlçe Sağlık Müdürlüğü tavsiyeleri doğrultusunda Kaymakamlık tarafından alınan tedbirler İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince sıkı sıkı uygulanmasının eseridir bu yoğunluk haritasındaki başarımız.

Karasu, dalgalı bir dönem geçirmiş ve bugüne baktığımız da kısıtlamaların meyvasını almış durumda. İl merkezinin ceremesini ilçe olarak maalesef il bazında alınacak kararlar ve kısıtlamalarla çekeceğiz gibi görünüyor. Hassasiyet gösteren ve kendisini bu konuda koruyan tüm Karasu halkına teşekkür etmek lazım. Umursamayan ve ısrarla kuralları ihlal etmeye çalışanları da Allah ıslah etsin diyelim ki onlar da hatalarından dönsün.