Her geçen yıl Karasu'da yaz sezonu daralıyor. Çocukluğumda okullar 7-15 Haziran arası biter 15 Eylül gibi açılırdı. Dolu, dolu üç ay yaz sezonu yaşanırdı burada. Yaz başlangıcı yıllar içerisinde önce haziran sonuna kaydı. Şimdi ise temmuzda başlıyor. Yaz bitimi ise eylülü görmüyor bile.

Bu duruma bir çare bulamazsak ilçe ekonomisi de yaza paralel olarak daralır. Yeni iş girişimleri olmaz, mevcut işletmeler kazanamaz ve kapanmalar başlar ise bu durumda da yerli turist ya da yazlıkçı dediğimiz insanlar ilçemize gelmez. Birbirini tetikleyen şeyler.

Defalarca yazdım bıkmadan yazmaya devam edeceğim. Karasu Turizmi Karadeniz’in ve hava şartlarının insafına bırakılamaz. Deniz bozuksa Karasu'da yapacak bir şey yok tabusunu yıkmamız gerekiyor. Alternatif turizm alanları parlatılmalı geliştirilmeli. Birçok farklı doğal güzelliğe sahibiz. Longoz, Yeni Mahalle/Sakarya Nehri, Maden Deresi, Küçükboğaz, Kızılcık Tepesi, Köylerimiz, Fındık Bahçeleri, Mesire Alanları gibi gibi geniş bir yelpazeye sahibiz.

İlçenin bir vizyona ihtiyacı var. Sanat, sosyal etkinlik, turizm ve spor alanlarında. Çalıştay mı düzenleyeceksiniz, Kent Konseyini aktif duruma mı getireceksiniz, gelişmiş turizm ilçeleriyle sıkı ilişkiler mi geliştireceksiniz, alanında uzman kişileri mi istihdam edeceksiniz bilmem. Yoksa tümünü birden mi harekete geçireceksiniz orası size kalmış. Fakat bir an önce harekete geçmek gerekiyor. Yarından itibaren gelecek yaz sezonunun planlamasının yapılması gerekiyor.

Konserler, tiyatro etkinlikleri, söyleşiler, sokak müzikleri, turizm turları, yöresel yemekler, karasu temalı hediyelik eşyalar, turizm haritası, sosyal medya reklamları, düzenli spor aktiviteleri, su sporları, mevsimlik işletme destekleri gibi onlarca şey yapılabilir. 9 ay zamanımız var. Bunun planı yapılamaz mı?

Haziranın son haftası üç gün Yaza Merhaba konserleri düzenlense bütün yazlıkçılar erkenden gelmez mi ilçemize?

Alternatif turizm alanları temizlense, düzenlense, yollarının bakımı yapılsa oralar dolup taşmaz mı?

Sahil projesi 32 Evlerden Öğretmenler Sitesine kadar uzatılsa insanların Karasu'yu tercih etme sayıları artmaz mı?

Yerel sanatçılar düzenli olarak Cuma-Cumartesi-Pazar Sahil Park'da performans yapsa ilgi çekmez mi?

Üç ay boyunca Futbol, Basketbol, Voleybol Su Sporları ve E-Spor turnuvaları organize edilse gençlerin hoşuna gitmez mi?

Çevre illerden Karasu'ya günübirlik veya bir gün konaklamalı turlar düzenlense ilçeye katkı sağlamaz mı?

Saymaya devam edebilirim de konuyu fazla uzatmak istemiyorum. Derdimi net şekilde anlatabildiğimi düşünüyorum. Karasu'yu iki ay bile sürmeyen bir yaz sezonuna mahkum etmeyelim.