Son yıllarda dikkatinizi çekti mi bilmiyorum ama ciddi bir üslup sorunumuz var. Emir kipi ile konuşmak marifet olarak algılanmaya, çirkeflik ise hakkını arıyora döndü. Bağırarak konuşmak ise çok doğal oldu.

Okumuş, eğitim görmüş eli kalem tutan birinin konuşmasına tanık oldum.

Hani bizim toplumda denir ya bazen' çingene galiba' yahut ' çirkef' kelimesi kullanılır ya. Ki kızardım kullananlara.

Haddini bilmemek ise pasif karakter değilime bağlanmış. Ya arkadaş niye okudun ki sen? Ağzına bile sahip çıkamıyorsan niye elin kalem tutuyor ki senin?

İnsan haksız da olsa haklı da olsa üslubuna dikkat edecek. Babam değilsin Anam değilsin lafı vardır ya hani. Babam da olsa Annemde olsa üslubuna dikkat etmek zorundadır.

İnsan teknolojiyi, bilgiyi, son trendleri bilmesi çok büyük insan yapmaz, lakin haddini bilmek yapar.

Zaten edepsizliği onun bütün o sahte güzelliğini yahut yakışıklılığını sildiği için bir kez daha bazı söylemlerin doğruluğuna inanıyorsunuz.

Misal ' yüzü güzelle 40 gün gönlü güzelle 40 yıl yaşanırmış' bu söze her geçen gün daha çok inanıyorum.

Zaten yaşadığımız zaman da en çok tükenen taraflarımızdan biri tahammülümüz. Zaman çok değerli. İnsan her dakikasını o zamana değecek kişilerle geçirmek ister.

Güzellik kalpte güzellik dilde güzellik haddini ve yerini bilmekte güzellik hakikaten içtenlikten gelir.

Bu yazdıklarım zaten hepinizin bildiği şeyler ama ara ara hatırlatmakta fayda var.

Etrafınızda ki insanlara dikkat edin.

Ne giydikleri, ne kadar güzel ve seksi göründükleri, ne kadar karizmatik olduklarını çok önemsemeyin. Bir an o cazibeye kapılıyoruz. He bu herkes öyle demek değil elbet. Hem yüzü hem gönlü güzel insanlar da çok. Ama rastlamak şans işi artık bu zamanda.

Yıl 2020...ve nerdeyse bitmek üzere. Ve hala üslup sorunumuz var. Okullarımız niye? Aile terbiyesi niye? Gelişmişlik nerede? Kitaplar niye? Buluşlar niye? Dine inanç niye? Hala bu kadar edepsizlik düzelmiyorsa bütün bunlar niye?

Şu satırları okurken bilmiyorum neredesiniz ne yapıyorsunuz nasıl bir hayata bakış açınız var lakin ilk temizliğe konuşmasını bile bilmeyen insanları etrafınızdan temizleyerek başlayın. Zira duymayınca insan aklı da gönlü de rahat oluyor.

Yazdık, yine yazalım: Ahlakın yanına nezaketi, maneviyatın yanına samimiyeti koymamız gerekiyor.