DEVA Partisi Karasu İlçe Başkanı Abdullah Çatalbaş, pazar günü gerçekleşen Karasu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlık seçiminde dilek ve temenni diyerek divandan söz istedi. Divandan söz alan Çatalbaş, yaptığı konuşmada dilek ve temenni sıfatını ortadan kaldırıp mevcut başkan İlyas Balcı’ya “Enerji, heyecan ve istek kaldı mı? Şimdi soruyorum; Mevcut başkan Sayın İlyas Balcı… Bundan 30 yıl önceki heyecanını hala taşıyor olabilir mi? 30 yıla yakındır bir makamda görev yapıyorsanız ne enerji kalır ne heyecan ne de bir istek” diyerek tansiyonu yükseltti.

Kongre Divan Başkanı olan SESOB Başkanı Hasan Alişan, araya girdi ve “Sayın konuşmacı, dilek ve temenni mahiyetinde konuşacaksınız. Müdahale ettirmeyin bize. Başkasına cevap hakkı doğacaktır. Size misafir diye söz verdim” diyerek Çatalbaş’ın mikrofonu kapatıldı.

Çatalbaş, salona hitaben “AK Partili kardeşlerime seslenmek istiyorum; Sayın Divan Başkanı Hasan Alişan, her geldiğinde burada Sayın Cumhurbaşkanımızı sonuna kadar eleştirdi. O zaman eleştiri oluyor da ben eleştirince mi kötü oluyor” diyerek tansiyonu daha yükseltti.

Hasan Alişan da “Burası bizim meşru alanımız. Sizin meşru alanınız değil burası. Biz esnafız, biz konuşuruz. Siz esnaf değilsiniz. Siyasi parti temsilci sıfatıyla çıktınız. Dilek ve temenni deyip siyaset yapıyorsun” dedi.

Çatalbaş siyasi ilçe başkanı olarak orada o konuşmayı yapması aslında kendisine zarar verdi. Dilek ve temenni diyerek söz isteyip, söz alan ve direk hedef olarak İlyas Balcı’ya yüklenmesi şahsi fikrim olarak maalesef kendisine zarar vermiş oldu.

Konuşma yapmak için yerin ve zamanın doğru olmadığının altını çizmek istiyorum. Keşke olmasaydı ama oldu. Ders çıkarıp konuşularak halledilecek olaylar bunlar.

Çatalbaş’ın kendisini tanıtıp üç değerli isime de başarı dileyip konuşmasını tamamlaması gerekirdi. Seçim kolay olmadı, çekişmeli geçti. Bunu tüm esnafımızda biliyor tüm adaylarımızda biliyor. Çatalbaş aslında sadece İlyas Balcı’nın değil İlyas Balcı’ya oy atan 469 esnafın da kendisine tepki oluşturacağı analizini yapamadı.

İlçemiz için çok değerli isim olan Abdullah Çatalbaş, konuyla ilgili daha detaylı bir açıklama yapacağını ve olayı okurlara, esnafımıza tam anlamıyla aktaracağını düşünüyorum.

Burası Karasu.
Burada herkes yüz yüze bakıyor, bakacak.
Bu yüzden kimse kimsenin kalbini üç dört kelime ile kırmaması taraftarıyım.

İlyas Balcı Karasu’nun en önemli ve değerli isimlerinden bir tanesidir. Yapılan kırıcı yorumlar olabilir, konuşmalar olabilir ancak senelerdir hizmet etmiş kişilere hakaret etmek saygısızlıktır.

Bu zamana kadar esnaf İlyas Balcı demiş ve odayı Balcı’ya emanet etmiştir. Şu hiçbir zaman unutulmamalıdır ki İlyas Balcı’nın 469 oyu ona güvenen 469 esnafına kimse hakaret etmemelidir.

CİHAN EMRE’NİN ZAFERİ

Pazar günü gerçekleşen Karasu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlık seçiminde yarışan İlyas Balcı, Cihan Emre ve Hüseyin Can, el ele vererek çok güzel bir fotoğraf verdi. Üç dönemdir esnaf odasına adaylığını koyan Cihan Emre, 3.döneminde seçimi kazanarak Karasu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı seçildi.

Cihan Emre’nin bu yarışı kazanmasında ki en büyük etki kesinlikle salondaki konuşması oldu. Konuşmasında kendisini çok güzel ifade eden Emre kırıcı bir kelime kullanmadan ve birlik beraberlikten bahseden konuşmalarıyla bu seçimin kazananı oldu.

Emre’nin emeğini göz ardı etmek büyük saygısızlık olur. Emek vererek, en büyük sabrı göstererek ve büyük bir azimle esnafın oyunu aldı. Pes etmedi 15 yıl hayırlısı olsun dedi bir daha varım dedi ve kazandı. Kazananı tebrik etmek en büyük erdemliktir. Cihan Emre’ye ve Yönetimine yeni görevinde başarılar dilerim.

HÜSEYİN CAN YALNIZ KALDI

Hüseyin Can’ın kadrosunda ki çok değerli isimleri hep birlikte gördük. Ben Hüseyin Can’ı yürekten tebrik ediyorum. Bu kadar kısa sürede çok güzel bir ekiple “Ben de varım” dedi ve yarışa dâhil oldu. Bu kadar kısa sürede çok güzel bir destek gördüğünü düşünüyorum ve kendisini tebrik ediyorum. Keşke zarflar açılırken Hüseyin Abi’ye destek verenler, sosyal medyadan “Partimizin adayı Hüseyin Can’dır” diyenler orada dik bir şekilde Hüseyin Can’ın yanında olsalardı. Olsun Hüseyin Abi... Çok güzel bir tecrübe, başarı edindin.