Gazetemizin 99.sayısının manşetinde yaptığımız haberimiz mahallelerde yaşanan hırsızlık olaylarından dolayı mahalle muhtarlarının mahallelerinde, mahalle halkları ile ortak bir çalışma yaparak mahallelerine kamera sistemi kazandırır şeklindeydi.

Karasu Akkum Mahalle Muhtarımız Mustafa Sağır ile yaptığımız bu haber sonrasında Karasu Kurudere Mahalle Muhtarı Hasan Emanet bu fikri değerlendirerek Kurudere Mahallesine sekiz ayrı noktaya mahalle halkı ile birlikte yaptığı çalışmalar sonrasında kamera sistemi kurdurttu.

Kurudere Mahalle Muhtarı Hasan Emanet yaklaşık 10 günlük bir çalışma gerçekleştirerek mahallesinde kamera sistemini hayata geçirdi.

Mahalleli ve çevresinden tebrik mesajları alan Muhtar Hasan Emanet “Bizler istedikten sonra yapamayacağız bir şey yoktur. Kurudere Karasu Mahallelerine göre nüfusu en yüksek olan mahalledir. Mahalle halkımızın desteği ile mahallemizde yaşanan tüm olumsuzlukları görmek adına kamere sistemimizi hayata geçirdik.

Bu çalışmayı diğer mahalle muhtarlarımıza da öneriyorum. Kamera sistemi gerçekten mahallelerde gerekli olan bir çalışma. Kamera sisteminin kurulmasında desteklerini esirgemeyen mahalle halkımıza teşekkür ederim” dedi.

Kamera sistemi olmayan mahallelerimiz halen mevcut. Mahalle halkı ile istişare yapılarak mahallelerde kamera sistemleri hayata geçebilir.

Olmaz demek yerine destek olunursa tüm olumsuzluklar her zaman ortadan kalkar.

Mahallede bir eşyamız kaybolduğu zaman emniyeti jandarmayı mahalleye çağırıyorsunuz. Ancak emniyet ve jandarma ilk olarak sizlere mahalle girişinde ve çıkışında kamera sistemi var mı diye soruyor.

Yok dedikten sonra ise çalınan eşyalarımız üzerine ya su içiyoruz ya da uzun süreli bir çalışma sonrasında kişiler tespit edilip yakalanıyor. Eşyalarınıza da yarım yamalak kavuşuyorsunuz.

Kolay çözüm noktasında kamera sistemlerinin tüm mahallelerde hayata geçilmesi gerekmektedir.

Bu iş röntgencilik ve insan haklarına saygısızlıktır diye ucuz yorumlardan geri durmalıyız ve bu durumu sonuna kadar destekliyorum.

Gerçekten mahallelerde ilk öncelik güvenliktir. Güvenlik içinde kamera sistemi şarttır.