Evet değerli izleyiciler şu an yıl 2021. Bu yılda Dünya yüksek teknolojik imkânlar ile belki insanlık tarihinin gördüğü birçok kolaylıklara sahip. Telefon ile istediğiniz an istediğiniz insanlar ile sesli veya görüntülü arama ile buluşabiliyorsunuz. Belki eskiden 15 günde gidebileceğiniz mekânlara 30 dakikada gidebiliyorsunuz. Vücudunuzdaki istediğiniz hastalığı tedavi ettirebilirsiniz veya yüzünüzü değiştirip bambaşka bir insan olabilirsiniz.

Yanınızda para taşımadan, hatta markete gitmeden alışveriş yapabiliyorsunuz. Savaşlarda artık askeri gücün önemi kalmadığı ve uzun menzilli füzeler, insansız hava, kara, deniz araçları ve savaşçı robotlar ile kısa sürede bir savaş başlatıp bir savaşı bitirebilirsiniz. Diğer gezegenlerde yaşamak için hayat arayışı olan bir yıldır 2021.

Ama ‘ama’ kullanacağım. Eğer bir cümle sonrası ‘ama’ kullanıyorsanız önceki kullandığınız cümlenin hiçbir önemi yoktur. Çünkü değerli izleyiciler yıl 2021 ancak insanlığın belki en büyük çöküşünü görüyoruz. Çocuklar, kadınlar, erkekler savaş, açlık, şiddet gibi birçok sebeplerden dolayı ölüyor. Mazlumun haksız sayıldığı, parası olanın her zaman haklı sayıldığı bir yıldayız. Birçok ülkede israf yapıldığı, obezite ile savaşıldığı halde hala Dünya’da açıklıktan her gün 25 bin insan, her on saniyede 1 çocuk öldüğü bir yıldayız. İnsanların diline, dinine, rengine bakılarak ayrımcılık, ırkçılık yapıldığı bir yıldayız.

Çevre kirliliği ile Dünya’nın dengesi bozuluyor ve mevsimler yer değiştiriyor. Birçok hayvanın nesli tükenmekte ve nesli tükenmeyen hayvanlar da zulüm görmektedir. Aç gözlülüğün, dedikodunun, bir birinden üstün olma arzusu veya üstün görme yılındayız sayın seyirciler. Herkesin sosyal medyalarda zulme karışı sesini yükselttiği, kınadığı ancak gerçekte hiçbir çaba göstermediği, hatta komşusunun, akrabasının veya yardıma muhtaç birini görmezden gelindiği bir yıldayız.

Evet, 2021 yılındayız. Teknolojinin hızla yükseldiği, imkânların hızla çoğaldığı aynı zamanda insanlığın ve Dünya’nın hızla düştüğü bir yıldayız. Gerçeğin ve sahtenin birbirinden ayırt edilemediği ve bilgiye hızla ulaşılabildiği halde doğru bilginin ulaşılamadığı bir yıldır 2021. Mutlu, sağlıklı, barış dolu yıllarda görüşmek üzere.

Esen kalın.