Her şehit haberi duyduğumuzda içimizin burkulduğunu ve üzüntümüzü sadece biz biliyoruz.

Pazar günü Pençe-kilit operasyon bölgesinde hain teröristlerle yaşanan çatışmada şehit olan Karasu Gölköprü mahallemizden Piyade Teğmen Ömer Faruk Civelek’in haberini aldık.

Karasu’nun evladı olan Piyade Teğmen Ömer Faruk Civelek’in şehit haberini aldığımızda ablamla kardeşlerimle aynı ortadaydım. Uzun uzun birbirimize baktık. Sadece bakıştık. İç çektik. Aileye sabır diledik. Acının büyüklüğündeki yükü o anne, o baba, o kardeşler nasıl taşıyabilir düşündüm.

Babanın, annenin, ablanın, abinin, kardeşin yanına gidip ne denebilir ki?

Gencecik beden, tertemiz hayaller, anne özlemi, baba özlemi, kardeş özlemi, yar özlemi, memleket özlemi, vatan uğruna yapılan tüm fedakarlıklar daha neler, neler

Ne denebilir ki? Susmaktan başka. İç çektik. Dua ettik sadece.

Bizim üzüntümüz ailesinin yanında iğne ucu kadar olamaz. Sabır, sabır, sabır, Rabbim hep sizlerle birlikte olsun. Sabırlar versin demekten başka elimizden ne gelebilir ki?

O son mesaj, son konuşma evlatlarının son sözleri annesi, babası, kardeşleri ve sevenleriyle birlikte olacak. Her zaman akıllarda kalacak.

Şehit Teğmen Ömer Faruk Civelek'in Pençe-Kilit Operasyonu çerçevesinde Irak’ın kuzeyinde görev yaptığı esnada ailesine, “Siz rahat uyuyun, aklınız kalmasın buralar bize emanet” mesajı gönderdiğini aile fertlerinden öğrendik. Yutkunamadık.

Daha sonrasında nişanlı olduğunu öğrendik, Eylül ayında dünya evine girmeye hazırlandığını öğrendik. Yutkunamadık.

Unutulacak mı? ASLA

Ailenin yükü ancak evlatlarının onlara armağan bıraktığı gurur ile hafifler. Ama sadece hafifler. Acı ilk günkü gibi aynı kalacağını da biliyoruz. Rabbim ailesine sevenlerine sabırlar versin.

Şehit ailelerimiz, gazi ailelerimiz her zaman çok kutsaldır ve hep kutsal kalacaklardır. Onlarının yaşadıkları duyguları bizler bilmiyoruz. Onların yaşadıkları acıları bizler tam bilmiyoruz. Çok zor, çok büyük acı.

Yürekler yandı.

Evlatlarına olan özlemin bayrağa sarılı tabutunu koklayarak, öperek, gözyaşı dökerek gidermeye çalışmanın acısını tadan şehit ailesine sabır, sabır, sabır.

Sabırdan başka söylenecek söz yok, cümle yok.

Aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile milletimize başsağlığı ve sabır dilerim. Mekanın cennet olsun şehidim.