İnsanoğlunun bugün ulaştığı en son yönetim sistemi demokrasidir. Demokrasinin de çalışmasının tek çaresi siyasi partilerdir. Siyasi partiler ise çoğunluk tarafından en sevilmeyen oluşumlardır.

İyi ama hem demokrasi iste hem de siyasete karşı ol… Mümkün değil.

Demokrasinin iptidai modelleri insanlığın ilk zamanlarına kadar gider. Ancak zaman ve coğrafya olarak büyük kesintiler olmuştur.

Siyaset yapmak gerçekten dürüst insanlar için çok zor bir iştir. Çünkü destekçiler mutlaka özel taleplerde bulunur. Ayrıca dürüst insanların siyaset yapmasının daha zor tarafı, dürüst insanların birbirini eleştirerek birbirinden uzaklaşması yani pek çok kaliteli dostun siyaset yüzünden birbirine zıt olmasıdır.

Dürüst insanlar birbirlerini eleştirip siyasette biterken yanlış insanlar ise menfaat birliği yaparak siyasette daha kolay ilerlerler. Örneğin; sen beni bu ihalede destekle ben de seni şu atamada destekleyim gibi… Kazan, kazan… Organize olamayan dürüst insanlar ise siyasette genelde kaybeder.

Bir de her dönemin adamı olan insanlar vardır. Kolayca dönemin iktidarına kamufle olup menfaatlerini yürüten insanlar… Mesela AKPARTİ kurulduğunda kurucuları olan bizlerle “ampul partisi” deyip dalga geçen ya da en ağır şekilde hakaret edip de şimdi toplantılarda en önde oturan bir sürü tanıdık var. Bu durum her partinin iktidarı için geçerlidir.

Pakistanlıların bir atasözünde “Attan binen düşer” denir. Dolayısıyla Erdemli bir topluma katkıda bulunmak için siyaset şarttır. Meğer ki kaybetse bile.. Yani dürüst insanların acil ve yoğun bir şekilde kendi görüşündeki partilerde yer alıp buralara sızmış sahtekârları kovalaması şarttır. Yoksa kuru kuruya siyaseti kötülemeler boş iştir.