Sakarya’nın ev sahipliğini yaptığı Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü 2024 yılı Geleneksel Türk Okçuluğu Turnuvası, ilk kez Karasu’da gerçekleştirildi. Turnuvaya 19 ilden toplam 11 5sporcu katıldı. Okçuluk sporu ile ilgilenen öğrenciler, turnuvaya geleneksel Türk kıyafetleri ile katılarak hem ata sporunu gerçekleştirmeyi hem de atalarının okçuluk geleneğini sürdürmeyi amaçladı.

Turnuva hakkında bilgi veren Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Suzan Yazıcı Arabul, “Geleneksel Türk Okçuluğu Türkiye final maçlarına Sakarya ev sahipliği yaptı. 19 ilden toplam 115 sporcu, kızlar ve erkekler kategorisinde yarıştı” dedi. Karasu Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kemal Ataç ise “Turnuvaya ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Sporcularımız ve katılımcılarla birlikte yaklaşık 180 kişiyi ağırlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Okçuluk sporuyla ilgilenen üniversite öğrencisi Seher Avcı, “Bu sporu seviyorum, kendimi geliştirmek istiyorum. Turnuva güzel ve keyifli geçti” derken, 2022 Antalya KYK 40 metre Türkiye şampiyonu olan Batuhan Atalı, “Spora, KYK yurdumuzun okçuluk faaliyetiyle arkadaşım sayesinde üç yıl önce başladım” dedi. Rüveyda Çavşak da “Küçüklükten beri okçuluk istiyordum. Yurtta bu imkanı buldum ve katıldım. Antrenmanlara başladık ve turnuvaya katıldık” diye konuştu.

N V T 7502

N V T 7537

N V T 7561

N V T 7528

N V T 7506

N V T 7527

N V T 7539

N V T 7551