Denizlerde su ürünleri stoklarının ve kalitesinin korunması ile sürdürülebilirliğin sağlanması için Karadeniz’de 15 Nisan-31 Ağustos tarihleri arasında gırgır ve trol ağları ile su ürünleri avcılığı bugün itibarıyla yasaklandı. Av yasağının başlamasıyla birlikte Sakarya’nın denize kıyısı olan Karasu ilçesinde balıkçılar teknelerini karaya çıkarttı. Sezonda istediklerini elde edemeyen balıkçılar, gelecek sezon için umutlu bir şekilde şimdiden ağlarını ve teknelerini tamir etmeye başladı.

Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Atilla Bıçakcı, “Bugün itibarıyle balıkçılık sezonu kapandı ve iyi geçmedi. Bunun sebeplerinden bir tanesi palamutla başladık ancak palamut yok denecek kadar azdı. Suların geç soğuması bu sebeplerden diğeri. Geçen senelere göre balıkçılık çok azdı. Şimdi teknelerimizi karaya çekeceğiz ve bakımlarını yapacağız. Yeni sezonda ise tahminen palamutçuluk olacak. Bir sene palamut oluyorsa diğer sene olmuyor. Önümüzdeki sezon inşallah verimli olur. Çünkü balıkçılar bu sezon hem balık hem de ekonomik yönden çok mağdur oldu” dedi.

Karasulu balıkçı Önder Sarıoğlu ise, “Sezon, havaların sıcak olması ve suların soğumamasından kaynaklı kötü geçti. Mera sıkıntımız var, 3 mil sahamız yok. Saha sıkıntısı olduğu için av sezonunda balık olmuyor. Şimdi ise tekneleri karaya çekip bakım, onarım ve teknik donanımlarını yapacağız. Önümüzdeki sezondan da bir beklentimiz yok. İklimler değişti, karambole artık” ifadelerini kullandı.


N V T 6584

N V T 6591

N V T 6598

N V T 6604

N V T 6612

N V T 6620

N V T 6627

N V T 6630

N V T 6636