Karasu  Limandere Mahallesi'ndeki Cumhuriyet İlkokulu 6-A sınıfında öğrenim gören 11 yaşındaki Dilara Kayıkçıoğlu'nun beden dersinde öğretmeni Yahya Celeb’in sırtında ders işlerken çekilen fotoğrafı tüm Türkiye'yi duygulandırmıştı. Televizyon kanalları, gazeteler, internet siteleri ve sosyal medyada yer alan fotoğraf, herkes tarafından takdir toplamıştı. Bacaklarından engelli olduğu için yürüyemeyen küçük çocuğa bu haberler yayınlandıktan sonra Türkiye'nin her yanından yardım eli uzandı.

 

Annesi Ümmü ve babası Çetin Kayıkçıoğlu, maddi yardımları teşekkür ederek geri çevirdi. Küçük Dilara, 2 yıldır Sakarya'da olamadığı ameliyatı Güvenli Eller Derneği'nin girişimleriyle İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde oldu. Ameliyat sonrasında hastanede bir hafta yattıktan sonra Karasu’ya dönen ve 4 ay boyunca fizik tedavisi gören Dilara Kayıkçıoğlu yürümeye başladı. Küçük Dilara, öğrenim gördüğü okula annesiyle birlikte yürüyerek geldi. Öğretmenleri ve okul yönetimi Dilara’yı yürürken görünce duygusal anlar yaşadı. Dilara’nın yürümesi arkadaşlarını ve tüm okulu adeta sevince boğdu.

 

Anne Ümmü Kayıkçıoğlu, yaklaşık 1 yıl önce Dilara ile ilgili haberlerin yayınlandığı günün kendileri için mucize günü olduğunu belirterek, “Dilara benim 2.çocuğum. Erken doğum nedeniyle yürüyemedi. Sonra ilkokula başlattık Dilara'yı. Tabi biz tedavilerle uğraştık ama çok fazla bir yere varamadık. Bir gün tamamen tesadüflerle medyaya yansıdık. O gün, bizim mucize günümüzdü. Bize çok destek verdiler bu süreçte. Yahya hocamız her ne kadar konuşmak istemese de biz ona çok şey borçluyuz. Bize bir dernek yardım etti. Onların sayesinde Çapa'da ameliyatımızı olduk. Çok güzel doktorlarla karşılaştık. Dilara, üç gündür yürüyor. Bundan sonraki süreci azmine bağlı. Fizik tedaviyle gayet normal sağlıklı bir şekilde hayatını devam ettireceğiz inşallah. Biz kimseyle görüşmek istemedik, bize yardım etmek isteyenler oldu. Tek sıkıntımız ameliyat edecek olan bir doktordu. Bunun tarifi yok. Yıllardır beklediğimiz bir şeydi. Şimdi çok mutluyuz, dünyaya yeniden gelmiş gibiyiz” dedi.

 

 

Doktorların kendisi için çok olumlu konuştuğunu ifade eden Dilara Kayıkçıoğlu, “Eylül'ün 14'ünde Güvenli Eller Derneği beni alıp İstanbul'a götürdü. Şubat ayının ilk günlerinden beri yürüyorum. Yahya hoca beni sırtına alıyordu, beden eğitimi derslerinde, oyunlarda… Ben yürümeye başlayacakmışım artık normal bir şekilde. En çok yapmak istediğim şey yürümek. Gayet iyi diyor doktorlar, kontrole gittiğimde de yürüyebileceğimi söylediler kısa bir sürede” ifadelerini kullandı.

 

Okulda Sosyal Bilgiler öğretmenliği yapan Zehra Koçak, Dilara'yı yürürken görünce göğsünün kabardığını belirterek şöyle konuştu: “Aslında bu süreç bildiğiniz gibi tamamen spontane gelişti. Yahya öğretmenimizin öncülüğünde tabii ki. Onun için bu tarz faaliyetler zaten öğretmenliğinin bir parçası. Yahya Hoca, bunu yürekten yaptı ve olayın buralara geleceğini kendisi de düşünememişti. Güzel bir rastlantı oldu. Belki o olmasaydı çok daha uzun sürecekti Dilara'nın bu rahatsızlığı, ama bu haberler yayınlandıktan sonra biliyorsunuz hem yerel hem de ulusal kanallarda gündeme geldi ve bize güzel eller uzandı. İstanbul'dan bir bayan ekip geldi. Bu konunun üzerinde ciddi anlamda durdular. Dilara ile ilgili süreç çok yavaş ilerliyordu, en büyük artısı bu sürecin hızlanması oldu. İstanbul'da özel görüşmeler yapıldı ve süreç öne alındı. İlk etapta kontrolleri yapıldı, daha sonra bir tarih belirlendi ve belirlenen tarihte aile gitti ve her türlü ihtiyaçlarında destek oldular. Döndüğümüzde fizik tedavi süreciyle daha iyiye gideceğini söylediler. 6 yıldır bu okuldayım, geldiğimden beri Dilara'yı böyle görüyorum. Bugün yürürken görünce hepimizin göğsü kabardı. Dilerim bundan sonra her şey Dilara için daha güzel olur. Şu an yürüyebiliyor” 11 yaşındaki Dilara Kayıkçıoğlu'nun fizik tedavi süreci tamamlandığında hiç bir destek almadan yürüyecek duruma gelmesi bekleniyor.