Döviz kurunda açılan makastan dolayı yabancı bazı ilaç firmalarının Türkiye’den elini ayağını çektiği ve 132 mide ilacının SGK kapsamında çıkarıldığı haberleri gündeme bomba gibi düştü. Eczacılar Odası Karasu-Kocaali Bölge Temsilcisi Yakup Altıntaş, bu haberin doğru olmadığını ve bu söylemlerin yanlış ve iftiradan ibaret olduğunu açıkladı.

GEREKLİ OLAN DÜZENLEMEYDİ

Eczacı Altıntaş, “Bir kişi antiasit içeren bir mide ilacı kullanıyorsa o ilacı bitene kadar başka bir ilaç alamayacak. Şimdiye kadar buna benzer uygulama zaten vardı. Sadece bazı ilaçlarda bu uygulanmıyordu. Yapılan yeni düzenleme ile tüm antiasit içeren ilaçlarda uygulanmaya başladı. Yani alınmış olan ilaç bitmeden aynı etkiyi yapan başka bir ilaç alınmayacak. Bu aslında sağlık açısından çok gerekli bir düzenlemeydi. Çünkü bilinçsiz kullanılan ilaçlar mide kanserine kadar yol açar” dedi.

YALAN HABER

“Yapılan bu uygulama hem ekonomik hem de tıbbi olarak kesinlikle doğrudur ve gereklidir” diyen Altıntaş, “Yani ilaçların ödeme kapsamından kaldırılması söz konusu değildir. Hatta ödeme kapsamına alınan pahalı kanser ilaçları dahi oldu. Sosyal medyada yayın yapan bazı belirli yayın organları çok sorumsuzca davranıp yaptıkları bu haberlerle hastaları paniğe sevk ediyor. Bunlar siyasi şeyler. Sağlık ile siyaseti karıştıran kişiler ve insanlarımızın sağlığı ile oynarlar. Bir kez daha söylüyorum ki; ödemeden kaldırılan, halkın aleyhine olan bir şey söz konusu değil” açıklamasında bulundu.  

Güler Çınasoğlu’nun haberi

N V T 5640