Salı günü Karasu Şehir Stadı’nda gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programının ardından, okullar da kendi bünyesinde düzenledikleri kutlama programları ile aynı coşkuyu bir kez daha yaşanmasını sağladı. Perşembe günü ilk olarak Zübeyde Hanım Anaokulu’nda karnaval havasında bir program düzenlendi. Ardından Karasu Şehir Stadı’nda Aziziye İlkokulu öğrencileri, coşku dolu bir etkinlik düzenledi. Aynı gün Fatih Sultan Mehmet İlkokulu’nda gerçekleştirilen geniş kapsamlı program ile etkinlikler devam etti. Cuma günü Özel Zeliha Anaokulu’nun ortaya koyduğu coşkulu kutlama ile hafta boyu süren etkinlikler tamamlandı. Bu yıl kutlamaların coşkusunu bir kat daha arttıran etken ise, Karasu Şehir Stadı’nın öğrencilere tahsis edilerek, kutlama programlarını genişletilmiş olarak stadyumda yapmalarının sağlanması oldu.

 

Şenlik dediğin böyle olur

 

Perşembe günü Zübeyde Hanım Anaokulu bahçesinde tam bir çocuk karnavalı gerçekleştirildi. Okul bahçesine kurulan altı adet dev şişme oyun parkuru ve animatörler eşliğinde gün boyu doyasıya eğlenen minik öğrenciler, 23 Nisan’ın tadını tabiri caizse tam anlamıyla çıkartmış oldu. Okul girişine kurulan kermeste, veliler tarafından hazırlanan yiyecek ürünleri davetlilere sunuldu. Ayrıca bahçe içerisinde büyük bir gözleme mutfağı da kurularak, bayramın içeriğine lezzet katıldı. Öğrencilere ücretsiz pamuk şeker ve patlamış mısır dağıtıldı ve müzik eşliğinde öğrencilerin keyifli saatler geçirmesi sağlandı. Etkinliği Belediye Başkanı İshak Sarı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan da ziyaret etti. Okul Müdürü Zehra Türkoğlu Kuba, “Bu yıl 3.Geleneksel Çocuk Şenliği’mizi faaliyete geçirdik. Şenlik kapsamında Okul Aile Birliği’miz tarafından düzenlenen kermes ile ikramlarda ve satışta bulunduk. El açma gözlemesi büyük ilgi gördü. Amacımız, çocuklarımızın bayramı oyunlar oynayarak ve severek geçirmesiydi. Geleneksel şenliğimizi seneye devam ettirmeyi de hedefliyoruz” dedi.

 

 

Aziziye’den ikinci tören

 

Günün ikinci kutlama programı Aziziye İlkokulu öğrencileri tarafından Karasu Şehir Stadı’nda gerçekleştirildi. Adeta ikinci bir tören programı düzenleyen Aziziye İlkokulu öğrencileri, tribünleri tamamen dolduran velilerine çeşitli dans gösterileri, dinletiler, koreografiler sundu ve şiirler okudu. Gösteri sonrası öğrenciler, sahaya kurulan şişme oyun parkurunda doyasıya eğlenirken, öğrencilere ücretsiz pamuk şekeri ve patlamış mısır da dağıtıldı. Stadyum girişinde okul aile birliği tarafından düzenlenen kermes ile, okul yararına ikramlarda bulunulurken programın en dikkat çeken yanı ise Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kız öğrencilerinin gönüllü olarak palyaçoluk ve animatörlük yapmaları oldu. Özverili kız öğrencileri, küçüklere tam bir bayram havası yaşattı. Okul Müdürü Erol Cantürk, “Bayramı bir kez daha şenlik havasında yaşatmak için bu organizasyonu gerçekleştirdik. Velilerimiz de büyük ilgi gösterdi. Yaklaşık 1,5 saat süren program sonrası şişme oyun alanımızda çocuklarımız bayramın tadını çıkarttı. Bu etkinlik ile, klasik bir gösteri havasından çıkarak kutlama programını şölene dönüştürmeyi amaçladık” şeklinde konuştu.

 

 

FSM’den geniş kapsamlı program

 

Perşembe günü son kutlama programını Fatih Sultan Mehmet İlkokulu öğrencileri düzenledi. Okul bahçesinde geniş kapsamlı ve yoğun katılımlı bir kutlama programı ortaya koyan anasınıfı ile ilkokul öğrencileri, çeşitli gösteriler, danslar ve parodilerle hem kendileri eğlendi hem de velilerine neşeli saatler yaşattı. Velilerin büyük ilgi gösterdiği gösterileri İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan ve İlçe Sağlık Müdürü Yavuz Selim Özdin de sonuna kadar takip etti. Programın en dikkat çeken ayrıntısı, okulun anasınıfı öğrencisi Işıl Şentürk’ün, tekerlekli sandalyesi ile dans gösterisinde arkadaşlarına eşlik etmesi ve ortaya koyduğu muhteşem uyum ile performansı oldu. Okul Müdürü Mehmet Bayhan, “Atatürk’ün çocuklarımıza armağan ettiği bu özel bayramı, okul bahçesinde geniş kapsamlı etkinliklerle bir kez daha kutlamanın mutluluğunu yaşadık. Öğrencilerimiz başarılı bir gösteri ortaya koydu. Velilerimizin ilgisi de bunu kanıtladı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, çocuklarımızı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

Miniklerden büyük performans

 

Haftanın son kutlama programını ise Cuma günü Özel Zeliha Anaokulu gerçekleştirdi. Okul bahçesinde minik öğrenciler tarafından hazırlanan 23 Nisan Şenliği, velilerin büyük ilgisi eşliğinde yapıldı. Dans gösterileri, renkli gösteriler ve şiirlerin ardından düzenlenen yarışmalar ile hem öğrenciler hem de veliler doyasıya eğlendi. Minik öğrencilerin, yarışmalarda büyüklere taş çıkartan mücadeleleri ve performansları da izleyenlerden alkış aldı. Özel Zeliha Anaokulu Müdürü Ahmet Algül, “Yıl içerisinde çeşitli etkinliklerimiz oldu. Bu etkinliklere bugün yaptığımız 23 Nisan Şenliği de eklendi. Havanın da güzel olması ile öğrencilerimiz, hazırladıkları gösterileri okul bahçesinde velilerine sunma fırsatı buldu. Büyük ilgi gösteren velilerimize de teşekkür ediyoruz” dedi. Algül, sözlerini “Çocuklarımız doğal yapıları gereği kendi hallerince gösterilerini sundu. Bu da programa güzellik kattı elbette. Öğrencilerimizin katılımıyla yıl sonuna kadar etkinliklerimiz devam edecek” diyerek tamamladı.