Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi konferans salonunda Çarşamba günü “Erdemli İnsan” başlıklı bir seminer düzenlendi. Karasu Müftülüğü’ne bağlı İlçe Gençlik Koordinatörlüğü tarafından değerler eğitimi kapsamında düzenlenen güven konulu seminer, öğrenciler tarafından beğeni ve ilgiyle dinlendi. Sunumunu Merkez Yeni Camii İmam Hatibi İbrahim Ayar’ın yaptığı seminer öncesi Karapınar Mahalle Camii İmam Hatibi Gökan Akyasan bir ilahi okudu. İlçe Vaizi Muammer Aksoy tarafından verilen seminer, öğrencilerin büyük beğenisini topladı. Esprili anlatımıyla seminer boyunca dikkatleri ve ilgiyi üzerinde tutan Aksoy, bazı öğrencileri de sahneye alarak seminere katılımı ve ilgiyi arttırdı. Öğrenciler, seminer içerisinde kendilerine izlettirilen kısa videoları da ilgiyle takip etti. Sözlerine, “Bütün dinlerde, inançlarda ve ideolojilerde var olan bir değer olan ‘güven’ kavramına sahip olmak ve ‘güvenilir insan’ olmak hepimizin hayali ve öncelikli amacı olmalıdır” diyerek başladı.

 

 

Esprili örnekler vererek sözlerine devam eden ve Allah’ın isimlerinden birinin de “El-mü’min” yani kendisine sığınanlara huzur ve güven veren olduğunu belirten Aksoy, “Güvenilir bir kul olmamız lazım. Yardımlaşmayı hayatımızın merkezine yerleştirmemiz lazım. Bu sadece sınavlarda arkadaşına yardım etmekle sınırlı kalmamalı. Çevremizdeki herkese her durumda yardım etmeliyiz. Özünde samimiyet, yardım severlik olan ve sözünde doğru olan kişi, güvenilir insandır. Siz ne kadar güvenilir olursanız, geleceğiniz de o kadar zengin olacak. Gerçek bir mümin insan ise sahtekarlık yapmaz, kimseyi kandırmaz ve aldatmaz. Peygamber Efendimizin lakabı olan ‘Muhammed’ül Emin’ sıfatına layık olmak için, bu vasfı kendimizde toplamamız lazım. Dünya ve ahiret mutluluğunun anahtarı budur. Güven ve dürüstlük, evrensel bir ahlaktır. Düşmanının bile kendisine güvendiği Peygamber Efendimiz’in güven konusundaki evrensel mesajı olan ‘Aldatan, bizden değildir’ sözünü unutmamalıyız” şeklinde konuştu.

 

 

Karasu İlçe Vaizi Muammer Aksoy, “Peygamber Efendimiz, Müslümanı şöyle tarif eder: Mümin, insanların canları ve malları konusunda kendisinden güvende olduğu kimsedir. Kendi kendimize bir soralım: İnsanlar bize ne kadar güveniyor? Cevabını kendi kendimize vererek kendimizi bir kez daha sorgulayalım. Karşımızdakinin yerine kendimizi koyalım ve ona göre güven teşkil eden hareketlerde bulunalım. Unutmayalım ki güven, ruh gibidir ve çıktığı bedene geri gelmez” dedikten sonra sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Şaka yaparken bile yalan söylemeyelim, ‘Yalancı Çoban’ hikayesindeki örnek aklımızdan çıkmasın. İnsanlara olan güven değerinizi kaybederseniz, insanlar size artık şüpheyle bakacaktır. Ayeti kerime ne der: Siz dürüst olun, Allah size mutlaka kapılar açacaktır. Bundan şüpheniz asla olmasın” Aksoy’un öğrencilere anlattığı kıssa ve örneklerle seminer sona erdi.