Sosyal medya ve bazı internet sitelerinde yayınlanan belediye başkanlarının testit edildiğine ilişkin listelerin iyi niyetten uzak olduğunu söyleyen Milliyetçi Hareket Partisi Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, "Gazeteci elbette haber kaynağını açıklamak zorunda değildir. Ancak asılsız haber yapmak da gazetecilik olarak adlandırılamaz. Özellikle Cumhurbaşkanı'nın imzası ile yayınlanan listeler evrakta sahteciliktir. Eğer yayınlanan listeler doğru çıkmazsa bunun hukuki yaptırımı olacaktır" dedi.

 

Artniyetli girişim

 

Liste yayınlamanın kamuoyunu gereksiz yere meşgul etmek anlamına geleceğini de sözlerine ekleyen Başkan Kara, "Kaynağı belli olmayan listelere yer vermek kamuoyunu yanıltmak dışında bir işe yaramayacağı açıktır. Bu şekilde seçim çalışması yapan aday adaylarına darbe vurulması amaçlanmaktadır. Asılsız ve kaynağı belli olmayan listelerin yayınlanması ne idüğü belli olmayan haber sitelerinin zaten var olmayan itibarlarının yerle bir olmasına neden olacak, bundan sonra verecekleri tüm haberleri de şaibeli kılacaktır" ifadelerini kullandı.

 

İttifak ruhu

 

Türkiye genelinde Cumhur İttifakı'nın işleyişine bağlı kalacaklarını da sözlerine ekleyen Başkan Kara, "Genel Merkezimiz tarafından yayınlanan genelgede Cumhur İttifakı'nın uygulanacağı alanlar açıkça belirtilmiştir. Bu çerçevede Cumhur İttifakı'nın başarılı olması adına gerekli hassasiyeti göstermekteyiz. Karasu Teşkilatı olarak 24 Haziran seçimlerinde nasıl bir yol izlediğimiz görülmüştür. 31 Mart seçimlerinde de aynı dik duruşu sergilemeye ve Genel Merkezimiz tarafından alınacak tüm kararlara saygılı yaklaşacağız" dedi.

 

Beklentimiz yok

 

Ülke bekaası söz konusu olduğu bir ortamda makam mevki beklentisi içinde olmadıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Kara, "Milliyetçi Hareket Partisi olarak hiçbir pazarlık ve beklenti içinde olmadık ve olmayacağız. Karasu'da belediyenin bize verilmesi durumunda da Ak Parti'ye verilmesi durumunda da aynı özveri ile sahadaki yerimizi alacağız. Temennimiz elbette Karasu'nun MHP'ye bırakılması yönündedir. Görevin bize verilmesi durumunda da aksi halde de aynı metanet ve azimle sahadaki çalışmalarımızı sergileyeceğiz. Cumhur İttifakı'nın seçimden zaferle çıkması için var gücümüzle mücadele edeceğiz" şeklinde konuştu.