İnşaat sektöründe hızlı bir büyüme göstermesi ile dikkat çeken Karasu, konut fiyatlarının artış oranı ve konut değerleri sıralamasında Sakarya’da sonuncu sırada yer alması dikkat çekti. Endeksa verilerine göre listede en değerli konut fiyatı ortalamasına göre Sapanca ilçesi yer aldı ve ortalama değer 7 milyon 826 bin lira olarak görüldü.

Karasu ise, konut değeri sıralamasında sonuncu ilçe oldu. Karasu’da ortalama konut fiyatı 1 milyon 704 bin lira olarak göze çarptı. Karasu’da yıllık konut fiyatı değişim oranı ise yüzde 83,87 olarak belirlendi. Karasu’nun en pahalı konut fiyatı ortalaması ise 2 milyon 916 bin lira ile Kuzuluk Mahallesi oldu. Konut fiyatı artış oranı ise Kuzuluk’ta yüzde 131,03 olarak belirlendi.

Karasu’nun en az ortalama konut fiyatı da Yeni Mahallesi olarak görüldü. Ortalama değerin 1 milyon 651 bin lira olduğu mahallede konut fiyatı artış oranı ise yüzde 72,69 oldu. Bunun yanı sıra konut fiyatlarındaki artışın, kira fiyatlarına göre artışa oranla düşük kalması da dikkatlerden kaçmadı.

Sakarya Ve Karasu Konut Değer Artışları F1

Sakarya Ve Karasu Konut Değer Artışları F2