Cumhur İttifakı Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Alemdar, Sakarya Abhaz Derneği’ni ziyaret etti. Serdivan Belediye Başkan Adayı Osman Çelik’in eşlik ettiği ziyaretlerde SATSO Meclis Başkanı Erdem Ercan, ASKD Başkanı Yaşar Zımba ve Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem yer aldı.  Sakarya Abhaz Derneği Başkanı Oral Kobaş ve üyeleri tarafından karşılanan Alemdar, derneğin çalışmalarına ilişkin bilgiler aldı.

SAKARYA’DAKİ KARDEŞLİK COĞRAFYASI

Programda konuşan Dernek Başkanı Kobaş, “Bizleri yeni kültür derneğimizde ziyaret eden Yusuf Başkanımıza teşekkür ediyorum. Biz Abhazlar olarak Sakarya’daki kardeşlik coğrafyasında yer almaktan büyük bir onur duyuyoruz. Büyükşehir Belediyesine kültürel etkinliklerimizi gerçekleştirebileceğimiz bir tesis için başvurumuz olumlu karşılandı ve şu anda bulunduğumuz alan derneğimize tahsis edildi. Tesisimizin dış mekan düzenlemeleri daha yapılmadığı için resmi açılışımızı gerçekleştirmedik. İnşallah sizlerin de desteğiyle dış mekan düzenlemelerimizi tamamlayarak açılışımızı gerçekleştireceğiz” dedi.

DERNEKLERİMİZİN HER DAİM YANINDAYIZ

Serdivan Belediye Başkan Adayı Osman Çelik ise, hemşehri derneklerinin yanında olduklarını ifade ederek, “Sakarya’mız adeta bir kültür mozaiği. Bizlerde tüm bu kültürlerimizin her zaman yanında olacağız. Yerel yönetimler olarak hemşeri derneklerinin yaşaması ve yaşatılmasını arzu ediyoruz. Onların kültürlerini, örf ve adetlerini geleceğe taşıması, şehrimiz açısından büyük bir zenginliktir. Bu nedenle derneklerimizin her daim yanındayız” dedi.

BİRLİK OLMAK ZORUNDAYIZ

Sakarya’da farklı kültürlerle bugüne kadar ortaya koyulan birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma ruhunun yeni dönemde güçlenerek devam edeceğini ifade ederek sözlerine başlayan Başkan Adayı Alemdar, ev sahiplikleri için Abhaz Derneği Başkanı Oral Kobaş ve üyelerine teşekkür etti. Alemdar, “Sahip olduğumuz kültürel çeşitlilik şehrimizin en büyük gücü, zenginliğidir. Bu kültürlerin yaşaması gerektiğini her platformda dile getiriyorum. İnşallah yerel yönetimler olarak bu birlikteliği kuvvetlendirecek, kültürel çeşitliliği muhafaza edecek çalışmalar gerçekleştireceğiz. Her birinize hoşgörünüz, nezaketiniz, misafirperverliğiniz için şükranlarımı sunuyorum” dedi.

AK Parti Sakarya Basın Servisi

Yusuf Alemdar Kardeşlik Ve Dayanışma Gücü F1 (1)

Yusuf Alemdar Kardeşlik Ve Dayanışma Gücü F1 (3)

Yusuf Alemdar Kardeşlik Ve Dayanışma Gücü F1 (2)

Yusuf Alemdar Kardeşlik Ve Dayanışma Gücü F1 (4)