Ayşenur Elmacı'nın "Kazanan Sakarya olsun" başlıklı köşe yazısı

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak tekrardan aday gösterileceğini düşündüğüm Mevcut Başkan Ekrem Yüce’nin adaylık açıklaması ikinci tura bırakıldı.

Hayata geçirdiği projelerle, tutum ve davranışından dolayı genel merkezin takdirini kazanmış bir isim olduğunu düşündüğüm Yüce’nin tekrardan aday gösterilme olasılığı oldukça yüksek.

15 Ocak’ta kalan illerin adayları açıklanacak.

“Yüce olmazsa ne mi olur?” dersek yüksek oranla Yusuf Alemdar’ın aday gösterilme ihtimali de göz önünde.

Yapılan son ankette sadece Ekrem Yüce ile Alemdar’ın arasında geçmesi Yüce ya da Alemdar mı sorusunu akıllarda bıraktı.

Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kazandığı illerde değişikliğe gitmediğini ve mevcut başkanlarla yoluna devam ettiğini gördük.

Yine aynı şekilde oy farkı ile seçimi kazanmış Yüce’nin tekrardan aday gösterilme ihtimali daha yüksek. Bir risk alınıp başka aday üzerinden gidilme ihtimali daha düşük gibi görünüyor.

Başka aday üzerinden de gidilirse bu isim Yusuf Alemdar olur gibi durulsa da inşallah tepeden inme bir adayla da karşılaşmaz Sakarya!

Kafalar çok karışık. Herkes 15 Ocak Pazartesi gününü bekliyor. Kazanan Sakarya olsun inşallah.

KARASU NE DURUMDA?

Kazandığı illerde değişikliğe gitmeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yine aynı şekilde kazandığı ilçelerde de değişikliğe gitmeyecek gibi duruyor.

Yani Mevcut Başkan İshak Sarı ile yola devam edilir gibi duruyor.

Ancak siyaset çok farklı bir kulvar ve her an ne olur bilinmez. Bir bakarsın ismi hiç duyulmayan biri gelir ne olduğunu şaşırırız.

“Devam etmeli mi?” Meselesine gelirsek, eğer devam etmesi gerekiyorsa niye karşısına aday adayı olan 5 güçlü isim var? Bu soruyu da sormamız gerek.

5 güçlü isim mevcut başkanın karşısına neden çıktı? Yeterli olmadığı için mi?

Mevcut Başkan İshak Sarı, 5 yılda güzel çalışmalara imza attı. Bunu inkâr etmek Sarı’ya haksızlık yapıldığını gösterir. Bu çalışmaların yanında gelecek döneminde başkan adayı unvanını taşırdı.

Ancak bunun yanında esnafın ve vatandaşların zor durumda kaldığına hep birlikte şahit olduk.

Sarı’nın 5 yılda en büyük hatası çizgilerinin keskin olmasıdır. Çizgi iyidir ancak bu ilçede bu kadar keskinlik iyi bir şey değil. “Ben yaptım oldu” bakış açısı hem ilçeye hem de kendisine zarar verdi.

Adaylar bu ay sonu belli olacak. Yine aynı şekilde tepeden inme adayla karşılaşa bilinir mi sorusu hep akıllarda.

İshak Sarı tekrardan aday gösterilirse “ne olura gelirsek” durumu muhalefetin tutumu gösterecektir. Önceki yazılarımda da belirttiğim gibi muhalefetin tutumu birlikte hareket etmek olmazsa, altın tepsiyle başkanlığı tekrardan İshak Sarı’ya sunarlar. Kazanan Karasu olsun!