Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 173.yıldönümü ve Polis Günü münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Kaymakam Mercan mesajında şu ifadeleri kullandı: “Ülkemizde iç güven ortamının oluşmasına yönelik olağanüstü gayretler sergileyen Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 173.yılını kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşamaktayız. Kamu düzeninin korunması, asayişin sağlanması, suçu önleyici tedbirlerin alınması, faillerin adalete teslim edilmesi gibi görevlerinde vatandaşlarımızla omuz omuza hizmet veren Emniyet güçlerinin, ülkemizin ve milletimizin güvenliği için kendi canlarını ortaya koyarak, anayasa ve yasalara sadakatle, hukuka bağlılıktan ayrılmadan, üstün bir vazife anlayışıyla, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, huzur ve refah içinde yaşaması için gece-gündüz fedakarca görevlerini ifa etmektedirler. Türk Polis Teşkilatı, ülkede iç huzur, güven ve istikrar ortamının korunmasındaki en büyük güvence olduğunu asla unutmamız gerekir.

 

Köklü bir geçmişe, tecrübe ve birikime sahip olan Türk Polis Teşkilatı, kanunların uygulanmasını gözetmek, kamu düzeni ile vatandaşların huzur ve güven içinde yaşamalarını sağlamak amacıyla önemli ve kutsal bir görev üstlenmiştir. Milletimizin birlik ve beraberliğinin korunması, asayişin sağlanması, suç işlenmeden önce tedbirlerin alınması, olayların aydınlatılarak faillerin adalete teslim edilmesi konusunda, polislerimiz, gece gündüz demeden çalışmakta; görev ve sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getirmektedir. Milletimizin huzur ve güven içerisinde hayatını sürdürebilmesi için polisimizin tek başına görevini yerine getirmesi yeterli değildir. Kamu düzeninin sağlanması, kanunların uygulanması, toplumda barışın ve güvenin sürdürülmesi bakımından vatandaşlarımıza da önemli görevler düşmektedir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, polis teşkilatımızın kuruluşunun 173.yılını kutluyor. Polis Haftası ve Polis Günü nedeniyle, bu zor, zorluğu ölçüsünde de onurlu görevlerini büyük bir özveriyle ve insan sevgisiyle yerine getirmekte olan tüm emniyet mensuplarımızı takdirle ve sevgiyle selamlıyorum. Aile bireyleriyle birlikte, sağlık, huzur ve mutluluklar temenni ediyorum. Vatanı, milleti ve bayrağı uğruna canlarını feda ederek şehit olan tüm Emniyet mensuplarımıza Allah'tan rahmet dilerken, onların yakınlarına, kahraman gazilerimize, emniyet teşkilatımızdan emekli olanlara esenlikler diliyorum”