Remzi Akbaş'ın "Muhalefetin Sarı'ya hediyesi" başlıklı köşe yazısı

31 Mart yerel seçimlerinde Karasu halkı İshak Sarı'ya bir 5 yıl daha hizmet izni verdi. Bu sonuç kimi çevreleri memnun etmese de halkın iradesine saygı duymak zorundayız. Ekonominin geldiği noktada büyük halk çoğunluğu sefalete mahkum bir yaşam sürerken böyle bir sonuç elbette beklenmiyordu. Ancak; diğer rakiplerinin birleşik bir adayla seçime girmemesi İshak Sarı için büyük avantaj sağladı.

2019 seçimlerinde de AKP ile MHP'nin ittifak adayı İshak Sarı'ydı. O dönemde geçerli 38 bin 675 oyun 19 bin 337'sini (yüzde 50,52) alarak seçilmişti.

Aynı ittifakla girdiği şimdiki seçimde kesin olmayan sonuçlara göre 40 bin 446 geçerli oyun 17 bin 932 (yüzde 44,34)'sini alarak ikinci kez kazanmış oldu. Dikkat edilirse geçen döneme göre geçerli oylarda 2 bin civarında artış olmasına rağmen Sarı'nın oylarında yüzde 6'lık eksilme görüldü.

Yeniden Refah Partisi (YRP) adayı Recep Özdemir ise 12 bin 565 (yüzde 31,07) oy alarak önemli bir başarı kazandı. Yalnız burada diğer partilerin tabanlarında Özdemir lehine bir ittifak olduğu görülüyor.

Diğer adaylardan Uğur Büyük (CHP) 5 bin 179, Hasan Sarıoğlu İYİ Parti 2 bin 133, Oğuzhan Coşkun Saadet Partisi ile bin 445 oy aldı.

Bu sonuçlara göre de AKP'nin 12, MHP'nin 4 olmak üzere ittifak olarak 16 üyesi mecliste yer alırken, YRP'nin 7 ve CHP'nin 2 üyesi meclise seçilmiş oldu. Görüldüğü üzere Sarı'nın 31 Mart 2019 seçiminde kazandığı oy oranı önemli bir şekilde azalmış olsa da oyların diğer adaylar arasında paylaşımı yüzünden bu seçim kendisine büyük avantaj sağladı.

Açık söylüyorum; eğer muhalefet adayları kapris yapmayıp tek aday üzerinde anlaşma olsaydı sonuç kesinlikle başka olurdu. Dolayısıyla başkanlığı hep birlikte Sarı'ya hediye ettiler.

Artık bu saatten sonra geçmişteki hatalarını tekrar etmeden geçen dönemde Karasu halkına söz verdiği ve yapamadığı projelerini bu dönemde hayata geçirmek zorunda.

Yeniden hatırlatmakta fayda görüyorum: Neydi bu projeler?

Kanal düzenleme projesi, sahil fener kafeterya projesi, katlı otopark projesi, kitap kafe projesi, durak ve dondurma kafe projesi, geçit projesi, terminal projesi, park projesi, şehir girişi takı projesi, seyir terası projesi, Yeni Mahallesi projesi, sahil yürüyüş yolu projesi, kadınlar plaj projesi, sahil mescit projesi.

Bence bu projelerden çok daha önemlisi deniz sahili şeridi içindeki 675'lik arsa ve yapıların Denizköy Mahallesi'nde Karasu Belediyesi'ne tahsisli arazideki parsellerle "Takas Projesi"dir. Ayrıca Lunapark'ın söküldüğü lokasyonda yapmayı planladığı "Yaşam Merkezi Projesi" de bir an önce ihaleye verilmelidir.

Belediyenin hizmetleri elbette sadece bunlarla sınırlı kalmamalı. Karasu'da gençlere istihdam sağlayacak projeler üretilmelidir. Bunun için özellikle tarım, sanayi ve turizm alanlarında çeşitli firmalara olanak sağlanması noktasında alt yapı hazırlanmalıdır.

Eğer bunları gerçekleştirebilirse bir dahaki dönemde ister AK Parti olsun ister olmasın, bu halkın gönlünü de aldığı takdirde üçüncü kez seçilme olasılığını çok yüksek görüyorum.

Umarım; İshak Başkan geçmişten ders alarak Karasu'ya parti kimliği ile değil, herkesin başkanı olarak gönül kimliği ile hizmet eder.

Şunu da ilave edeyim: Bence seçim sürecinde önemli herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması demokrasi adına en büyük kazanımdır.

Yeniden seçilen Sayın Sarı'yı tebrik ediyor, meclis üyeleriyle birlikte başarılar diliyorum!