Şehr-i Keyff’te gerçekleştirilen kahvaltı programında Kaymakam Aziz Mercan başkanlığında bir araya gelen Karasulu muhtarlar, mahallelerinin sorunlarını ve ihtiyaçlarını ilçe protokolüne aktarma fırsatı buldu. Kahvaltı programı sonrası gerçekleştirilen toplantıda, Kaymakam Mercan ve kurum amirleri, mahalle muhtarlarının şikayet ve taleplerine kulak verdi, muhtarları tek tek dinledi. Toplantıya; Kaymakam Aziz Mercan’ın yanı sıra Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Fatih Ersoy, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Tevfik Altunel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, İlçe Müftüsü Mustafa Aydın, İlçe Spor Müdürü Kemal Ataç, İlçe Tarım Müdürü Yutkun Cabak ve Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Hakkı Topaloğlu ile tüm mahalle muhtarları katıldı.

 

 

Sorunların farkındayız

 

Perşembe günü saat 10:30’da düzenlenen kahvaltı sonrası muhtarların şikayet ve taleplerinin masaya yatırıldığı bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, “Hem mahallelerimizin sorunlarını görüşüp hem de mahalle muhtarlarımızdan talep ettiğimiz isteklerimizi bu toplantıda dile getireceğiz. Sayın Kaymakamımız Aziz Mercan’ın birikimleri ve devlet tecrübesiyle tüm sorunlarımızı aşacağımıza inanıyoruz” dedi. İspiroğlu’nun ardından söz alan Karasu Kaymakamı Aziz Mercan ise yaptığı konuşmada, “Bildiğimiz sorun ve meseleleri birlikte çözüm yoluna kavuşturmak ve ilgili kurum amirlerine bizzat sunabilmeniz için bu toplantıyı gerçekleştirme kararı aldık. Ayrıca bugün yine 3.194 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kanunu’na göre 2019 yılı içerisinde oluşturduğumu mütevelli heyetinde görev yapacak iki muhtar adayını sizin değerlendirmeniz sonucunda belirleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

İki önemli sorun

 

Mercan’ın konuşmasının tamamlamasının ardından muhtarlar tek tek söz alarak sorun ve taleplerini Mercan ve kurum amirlerine iletti. Mahallelerin öncelikli sorunlarının başında yollar ile SEDAŞ’ın geldiği dikkatlerden kaçmadı. Mahalle içi yollar ile mahalle arası bağlantı yollarının bozukluğundan şikayet eden muhtarlar, asfalt olan yollarda da çukurlar oluştuğunu, asfalt olmayan yolların ise yağmurlu havalarda yürünemez hale geldiğini belirtti. SEDAŞ’tan dert yanan muhtarlar, özellikle ağaç direklerine eskidiğini, yer yer devrilme tehlikesi ile karşı karşıya kalındığını ifade etti. Trafoların yetersiz kalması ve sık sık yaşanan elektrik kesintilerinden de şikayetçi olan muhtarlar SEDAŞ’ın kendilerine verilen “Yatırım ödeneği yok” gerekçesinden de şikayetçi olduklarını ve kendilerine ileriye yönelik yatırım planlarının bulunmadığı şeklinde açıklama yapıldığını dile getirdi. Çeşitli mahallelerde okul binalarının fiziki yetersizliğinden ve okulların bazı ihtiyaçları olduğundan bahseden muhtarlar, telefon ve internet hatlarının da yenilenmesi konusunda fikir birliği yaptı. SASKİ’ye de şikayette bulunan muhtarlar, su hatlarının yenilenmesi gerektiğini ve yağışlı havalarda su baskını yaşandığını dile getirdi.

 

 

Şikayetleri değerlendirdi

 

Muhtarların şikayet ve isteklerini tek tek dinleyen Kaymakam Aziz Mercan, toplantı sonunda tüm sorunların not alındığını ve toplantıda yer almayan kurumlara bu taleplerin iletileceğini ifade etti. Mercan’ın, “Varlığını bildiğimiz problemlere, siz muhtarlarımız ile bir kez daha işaret etmiş olduk. Bu sorunlar sadece Karasu ilçemizde değil, tüm ilçelerde görülen sorunlar. SEDAŞ’ın yatırım yapma konusundaki eksikliği, Sakarya’nın tüm ilçelerinde hemen hemen görülmekte. Yaptıkları savunmada, kendilerine ayrılan yatırım bütçesiyle çok fazla bir hizmet yapamadıklarını; yatırım bütçesinin tespitinde de devletin kendilerine daha büyük bir yatırım ödeneği ayrılmasına izin vermediğini iddia ederek yeterli hizmet veremediklerini söylüyorlar. Zamanında yapılan trafolar, o zamanın ihtiyacına göre yapıldığı için şimdi kullanılan cihazlar nedeniyle yetersiz kalıyor. Sakarya Nehri ağzındaki sorun için çalışmalar devam ediyor. Balıkçılarımızın giriş çıkışlarını sağlamak adına kum alımı devam ediyor. Kalıcı çözüm olan mendirek ve balıkçı barınağı projesinin devlet bütçesine bu yıl dahil olup olmayacağını bizler de merakla beklemekteyiz. Bölge müdürlükleri konunun takipçisi durumunda. Yol ve su konusunda da ilerleme kaydedildiği ortada. Önemli sorunlarımız, büyük oranda çözüldü. Kalan eksikler de bir program doğrultusunda, öncelik listesine göre çözülüyor“ ifadeleriyle toplantıya son verildi. Toplantı sonunda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyetinin seçime kadar görevine devam etmesi ve seçim sonrası yeni heyetin oluşturulmasına karar verildi.