Bu yıl 174.’sü kutlanan Polis Haftası, Karasu’da bir dizi etkinliklere sahne oldu. 8 - 14 Nisan günleri arasında kutlanan hafta kapsamında, Çarşamba günü Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı ve İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Fatih Ersoy, Kaymakam Aziz Mercan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette AK Parti İlçe Başkanı Hasan Yavuzyiğit ve bazı meclis üyeleri de hazır bulundu. Ardından Hükümet Konağı’nda bir çelenk töreni gerçekleştirildi. Sunumunu, Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğü personelinden Seval Özen’in yaptığı tören, emniyet müdürlüğü çelenginin Atatürk anıtına bırakılmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Fatih Ersoy, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. “10 Nisan 1845 yılında ilk kez polis adını alan teşkilatımız, her daim Türk milletinin doğuştan taşıdığı kabiliyet ve kudret ile şekillenmiştir” diyerek sözlerine başlayan Ersoy, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

 

Karasu’da huzur ve güven

 

Günümüzde bilime ve akla dayanan Atatürkçü düşünce sistemini kavramış, disiplin, birlik ve beraberliği ile içinden çıktığı kaynağın yüksek kudret ve kahramanlığını şiar edinen teşkilatımız, feragat ve özveriyle bilgi çağının gerekleri ile donanarak beklenen hedeflerine büyük bir kararlılıkla yürümektedir. Polislik, bir meslek olmaktan öte bir yaşam tarzıdır. Bütün çabamız, halkın huzur ve güveninin sağlamaktır. Bu çabayı gösterirken bazılarımız şehit, bazılarımız gazi olur. Karasu Polisi olarak, polis ve halk işbirliğini büyük ölçüde sağlayıp, ilçemizde huzur ve güven açısından üzerimize düşeni layıkıyla yerine getirme gayreti içerisindeyiz” Törenin tamamlanmasının ardından verilen resepsiyonda törene katılım sağlayan siyasi parti temsilcileri, resmi daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve emniyet teşkilatı mensuplarına ikramlarda bulunuldu.

 

Olay Yeri’nden etkileyen fotoğraflar

 

Resepsiyonun ardından Atatürk Bulvarı girişinde kurulan İlçe Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Ekipleri tarafından stantta, ekipler tarafından çekilen doğa fotoğrafları ve ekipmanlar sergilendi. Olay Yeri İnceleme Ekipleri’nin objektifinden çekilen eşsiz doğa ve manzara kareleri, vatandaşlarca büyük ilgi gördü. Sergiyi, Kaymakam Aziz Mercan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Hizmetleri Destekleme Derneği Başkanı Mehmet Çatalbaş, Ziraat Odası Başkanı Selami Arık ve bazı meclis üyeleri de ziyaret etti. İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Fatih Ersoy ve polis memurları, sergi ve ekipmanlar hakkında tanıtıcı bilgiler verdi. Sergi sonrası bir açıklama yapan Kaymakam Mercan, “Öncelikle emniyet mensuplarımızın, ülke genelinde ve Karasu’da gerçekleştirdikleri önemli çalışmalardan dolayı kendilerini kutluyoruz. Kamunun huzuru ve güvenliğinde en önemli görev elbette polislerimize düşmektedir. Polisimiz de bu görevi layıkıyla yerine getirmektedir. Bu görevi en iyi şekilde yerine getirmesi hususunda halkımızın da desteği önemlidir. Bu serginin de en güzel tarafı, olay yeri inceleme görevlilerimizin, bu denli ciddi bir iş yaparken, inceleme sonrası dönerken rastladıkları güzel karelerin fotoğraflamaları, polisimizin duygu anlamında da halisane niyetler içerisinde olduğunun ortaya konmuş olmasıdır” şeklinde konuştu. Sergi sonrası İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret eden protokol, emniyet mensuplarının bu özel haftasını tebrik etti. Anaokulu öğrencileri tarafından da karşılanan Mercan ve beraberindekilerin, tebriklerin ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden ayrılması ile etkinlikler son buldu.