CHP İlçe Başkanı Nurhan Aydın, son günlerde yerel basında yer alan ve geçtiğimiz Pazartesi günü Sözcü Gazetesi’nin manşetten duyurduğu Karasu Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddiaları konusunda açıklamalarda bulundu. AK Parti’nin insanların hafızasıyla dalga geçmeyi alışkanlık haline getirdiğini öne süren Aydın, “Bu davranış AK Parti’nin klasiği oldu” dedi.

 

Hani beraber yürüyordunuz?

 

Karasu belediye Başkanı’nın hemen her fırsatta önceki Belediye Başkanı’nı yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle yerden yere vurduğunu söyleyen Başkan Aydın açıklamasında şu görüşlere yer verdi: Dün ‘beraber yürüdük biz bu yollarda’ dediklerini, bu gün türlü suçlamalarla düşman ilan ediyorlar. Yeni parti kurma hazırlıkları yapan AK Parti kurucularına yapılanlar ortada. İlçemizde de durum farklı değil. Sormak istiyorum; mevcut Belediye Başkanı hangi partili? Suçlanan belediye başkanı hangi partili idi? Tüm bu suçlamalara konu olayların gerçekleştiği dönemde şimdiki Belediye Başkanı’nın görevi ve yetkisi neydi? Kapalı kapılar ardında milletvekillerine ve parti üst yönetimlerine şikâyet etmekten başka ne yaptı?

 

Hesabı birlikte soralım

 

AK Partili üyelerin çoğunlukta olduğu Hukuk Komisyonu tarafından hazırlanan ve kamuoyuna açıklanan raporda akıl almaz usulsüzlükler ve suiistimaller bulunduğuna dikkat çeken CHP İlçe Başkanı Nurhan Aydın, “Raporda kayıtlara geçirilen harcamalar kimlere yapıldı? O yemekler kimlerle birlikte yenildi? Buradan herkese sesleniyorum. Biz, CHP olarak her zaman yolsuzluklardan hesap sorma taraflısı olduk. Durduğumuz yer belli. Eğer yolsuzluklarla mücadele etme konusunda samimiyseniz, hep birlikte mücadele etmeye hazırız” şeklinde konuştu.