Hasan Kar'ın "Sorun EDS mi?" başlıklı köşe yazısı

Hayatta bizi yaşama bağlayıcı kılan birkaç şeyden birisi ümittir. Anında gerçekleşmeyen her şeye karşı hep bir ümidimiz vardır. Yazar - Şair Sebahattin Ali'nin dediği gibi, “Perişan bir haldeyim fakat içimde kendimden bile sakladığım bir ümit var.” İyi günler iyi haftalar.

Geçtiğimiz yazımda ülkemizde trafikte yıllara göre araç sayısından bahsettim. Bununla beraber ilçe özelinde iki ve üç tekerli elektrikli araçlardan, ATV’lerden birde patlak egzozlu motorlardan bahsetmiştim. Şunu söyleyeyim; patlak egzozlu birisinin geçtiği güzergahtan hiçbir Allah'ın kulu “Ya bu sese bayılıyorum içimizi açtı” veya “İnşallah bir tur daha atar bu caddeden” gibi güzellemeler yapmamıştır. Başta o motor sürücüsü genç kardeşlerime söylemiş olayım sen biliyorsun aslında neler söylendiğini hadi yapma lütfen! İlçemizin tehlikeli yol olarak adlandıracağım güzergah hastane kavşağı, liman kavşağı arası olduğunu düşünüyorum. Muhtemelen kamuoyu içinde böyledir. Bu alanda trafiği biraz daha yavaşlatmamız gerekiyor. Şu an hız sınırı ney bende bilmiyorum zaten bunun anlamı da yok. EDS yoksa dikkate alınmıyor! Bu hızı yavaşlatmak için uyarıcı levha, ikaz işretleri ile mümkün gözükmüyor. Birçok yerde kullanılan ve güzel sonuçlar alınan EDS ile burada köklü bir sorunun çözüleceği düşüncesi içerisindeyim. Bu güzergahta okullar var adliye var emniyet var hastane var jandarma var. Mola verilebilecek kategoride akaryakıt istasyonları var ve ilçe merkezini plaja bağlayan yolu bölüp ilerleyerek uzanan bir yoldan bahsediyoruz. Trafik akışı hem hızlı hem yoğun ve yerleşim yeri içerisinde ilerliyor trafik. Umarım önümüzdeki günlerde bu güzergah ile alakalı çalışmalar başlar ve kalıcı olarak sorun ortadan kalkar.

Kıymetli okurlar ben bu yaz döneminin son yılların en yoğun sezonu olacağını düşünüyorum. “Bu kanıya nerden vardın?” diyebilirsiniz. Şöyle geçen yaz dönemi vasat geçti. Bu Ramazan Bayramı da bu manada çok yoğunluk gösterilmedi. Kurban Bayramı ile başlayan yoğun yaz döneminin, Ağustos’un son haftasına kadar uzanacağını tahmin ediyorum. Umarım tüm kurum, kuruluşlarımız ve esnafımız için güzel bir sezon olur. Kendinize iyi bakın, hoşça kalın.